DOK SU DRUGI TROŠILI PARE NA PARFEME, JA SAM SAHRANJIVALA NAJBLIŽE! Potresana ispovest Milene Plavšić!

Autor:

Zabava

25.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Milena Plavšić otvorila je dušu i otkrila sve detalje iz svog života.

Foto: Republika.rs/G.D
Milena Plavšić

Srpska pevačica narodne muzike Milena Plavšić na domaćoj estradnoj sceni traje već četiri decenije, bez mrlje i skandala. Ona je otvorila dušu za Srpski telegraf i otkrila kako se ranije probijalo na estradi kvalitetom i pesmom, ali i prirodnim izgledom

 Pre nekoliko dana, kada je promovisala album, na kom se našlo 50 njenih hitova, kao i novi singl posvećen preminulom suprugu Dušku Kneževiću, koji je izdao "Jugoton", od ove izdavačke kuće je dobila i posebno priznanje za celokupno muzičko stvaralaštvo.

- Meni je "Jugoton" ukazao čast da mi izda trostruki album. Pesmu "Kad bih mogla samo da te vidim" posvetila sam suprugu Dušku, koji je preminuo pre devet meseci. n Šta kažete za nove pevače? - Mnogo dobrih pevača je u takmičenjima, ali isto tako je mnogo i onih koji mogu da plate sebi sve što žele i snime najskuplje spotove i pesme. Taj koji je dobar nema prostora da izbije na površinu od onih koji nisu tako dobri, a mogu sebi da plate. Ne ulazim ja u to ko se sve sada bavi pevanjem, svako traži svoj put na način na koji zna. Vreme će sve da iskristališe, ono dobro će da ostane, a loše će da prođe.

Kako ste vi uspeli da dođete do prve pesme i albuma?

- Tada se cenila prava pesma i prava muzika. Iz tog vremena nema nijednog kolege koji je uspeo skandalima. n Vesna Zmijanac i Lepa Brena su bile malo skandaloznije za to vreme. Zar ne? - One su imale pokriće. Imale su glas i pesme. A kada imaš takve hitove, ti možeš da se okrećeš i na ringišpilu, narod to pozdravlja i ne osporava. To su sve vrhunske kolege. Neko ko je hteo mogao je i malo slobodnije da se oblači, ja sam bila malo skromnija. 

 Vesna i Brena su imale pokriće za sve skandale. Kad imaš glas i hitove, narod to pozdravlja i ne osporava 

A ona čuvena naslovna iz osamdesetih na kojoj nemate brushalter i naziru se grudi iza žute bluze?

- Nisam imala brushalter na naslovnici, ali u to vreme mnoge moje koleginice nisu nosile brushaltere. Ne zato da bi provocirale. Nisu se nosili jer im je super stajalo tako. Sve su imale lepe, prirodne grudi. Kome su čvrsto stajale, nije nosio brushalter. Tu se nazire da nemam brushalter. 

RepublikaFoto: printscreen/TV Prva

Saša mi za album nije uzeo ni marku

Vama je pošlo za rukom da izdate album za tada najjači "Grand" kod Saše Popovića, a da vam on ni marke nije uzeo, a tada je od svih uzimao velike pare. Kako vam je to pošlo za rukom?

- Istina! Ja sam te dvehiljadite godine htela da izdam za ondašnji "Zam". Onda mi je neko rekao da idem u "Grand" kod Saše Popovića. Pozvala sam Sašu i kažem da je trebalo da snimim za "Zam", te pitam kako to ide kod njega. Da je rekao da nešto treba da platim, ne bih nikada. Kada je čuo duet sa Šabanom Šaulićem, odmah je uzeo i izdao pesmu

 

Poznati ste i po veoma dubokim dekolteima...

- Oduvek sam nosila lepe i duboke dekoltee. Ugledala sam se na pokojnu Silvanu Armenulić jer ona bila poznata po tome. Nikada nisam nosila miniće jer sam gore bila otkrivenija.  

Da li ste imali probleme sa kolegama zbog izazovnog oblačenja?

- Ja sam kolegama prilazila drugarski, pa ih je bilo sramota da me napadaju. Imala sam takav stav da me niko nije dirao. Moje haljine su bile damske.

Mnogi ne znaju da su vaš život obeležile i brojne smrti u porodici...

- Ako mi verujete, ne znam broja tragedijama. To je bila jedna za drugom. Devedesetih sam morala da radim i zaradim. Valjalo je napraviti toliko spomenika. Dok su neki trošili na parfeme i krpice, ja sam pravila spomenike za svoje najbliže. Rođena sestra mi je umrla nedavno, pa snaja od brata koji je poginuo, pa moj zet koga sam volela kao brata, umro je prošle godine za Novu godinu, na Novu godinu je bila sahrana, moj suprug Duško pre devet meseci. Moja duša je zaista ranjena. Sve manje snage imam za sve. 

 

 Dafina i Jezda su mene, Popovića i Drljaču ojadili za po 100.000 evra

 U "Grandu" ste imala najviše reklame.

- Jeste. Ali ja nisam mogla finansijski da ispratim sve to. Zamislite da se šminkate, frizura, plus haljine za sve to. Imala sam tolike tragedije i nisam imala para. Dafina mi je tada uzela pare i Jezda mi je uzeo pare.  

Koliko para su vam uzeli?

- Svi su tada izgubili pare. Bori Drljači su takođe uzeli 100.000 maraka, pa i Saši Popoviću su uzeli pare. Meni je Dafina uzela 70.000, a 30.000 Jezda. Nešto malo sam uspela da izvučem. Posle sam se rastala od prvog muža.

 

Šta vas drži?

- Drže me sećanja na sve moje bližnje. Mene drže razna sećanja. Dobro je što je sada moja karijera na izmaku, pa mogu gde želim. I dalje sam aktuelna čim mi daju ovakva priznanja. Nikada nisam bila na vrhu, a ja sam bila ispod vrha i srećna sam i zadovoljna. 

Da li se vraćaju stara vremena?

- Ja sam uvek pevala prave narodne pesme. Publika neće dodvoravanja s novim pesmama. Pesme stare su ostale večne. Ja sam meraklijski pevač. Uz mene sediš, uživaš, piješ i slušaš pesme. n Opišite kako vam je tekao život kada ste devedesetih maltene u isto vreme ostali bez ljubavi i para... - Razvela sam se i otišla u podstanare. Tri godine sam bila sama. Muž i ja smo se rastali jer smo imali veliki inat jedno prema drugom. Nemam ništa loše da kažem za njega. Tri godine sam samovala, a onda sam našla mog Duška. I 22 godine smo proveli zajedno. On mi je bio i otac i majka i brat i sestra. 

Da li razmišljate o novoj ljubavi nakon odlaska muža?

- Ceo život ću biti sama. Mene više niko u mom životu ne zanima. Moj Dule će jednog dana sa ponosom da me sačeka. Ja sam završila sa ljubavnim životom.

Na promociji ste rekli da se lagano opraštate od karijere. Zbog čega?

- Moja karijera lagano jenjava. Idem samo na mesta gde odgovara mojim godinama. Najviše volim nastupe po Nemačkoj. Amerika i Australija su za mene. Biće još toga.

 

 

RepublikaFoto: youtube.com/Glamur TV happy

 Od jedne pesme sam kupila stan 

Za koju pesmu ste zaradili najviše novca?

- Pesma "Poželi nam, majko, sreću" bila je strahovito dobro prodata. Od "Jugotona" sam 1983. dobila avans od 50.000 maraka. Imala sam izvođački ugovor od sedam odsto. Ja sam taj novac vratila samo od prodaje ploče. Davali su avans samo pevačima za koje su znali da će da prodaju. Uspela sam da kupim stan od tih para. Pesma "Čašu mi tugom nalijte" imala je tri zlatne ploče. n

Pesma "Banjaluka i ta tvoja sela" je vaša himna?

- Usred "Lisinskog" sam pevala "Banjaluka i ta tvoja sela" i vraćali su me na bis. Ta pesma je tražena po tri puta za veče

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading