STIŽE NEVREME U NAREDNIH SAT VREMENA! Na udaru ovi delove Srbije! UPOZORENJE RHMZ!

Autor:

Vesti

02.04.2024

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon jučerašnjih 32, današnje severozapadno strujanje donelo je osetnije osveženje, pri čemu su temperature niže za više od 10 stepeni.

STIŽE NEVREME U NAREDNIH SAT VREMENA! Na udaru ovi delove Srbije! UPOZORENJE RHMZ!

Foto: Shutterstock

U narednih sat vremena, oko 18 časova, očekuju se pljuskovi sa grmljavinom na severu Bačke, na zapadu i jugozapadu Srbije, a na području Užica moguće je i prolazno nevreme uz obilne pljuskove i jaku grmljavinu. Ovi sistemi premeštaće se u severozapadnoj visinskoj struji.

U ostalim predelima Srbije biće uglavnom suvo, ponegde uz pljuskove lokalnig karaktera.

Nakon jučerašnjih 32, današnje severozapadno strujanje donelo je osetnije osveženje, pri čemu su temperature niže za više od 10 stepeni. Izraženo strujanje pročistilo je i atmosferu nad nama od peska i prašine iz Sahare, pa je i danas vazduh znatno boljeg i odličnog kvaliteta.

U sredu, odnosno sutra, biće umereno oblačno i suvo sa sunčanim intervalima, a tokom noći ka četvrtku i u četvrtak novo prolazno naoblačenje, ponegde sa kišom ili kratkotrajnim plјuskom.

Od petka se očekuje pretežno sunčano i sve toplije.

Prljava kiša, postala je, nažalost učestala pojava u Beogradu, a sem auto-perionica, nikome ne ide na ruku. Saharski pesak ne dopušta zracima da stignu do površine – zbog toga nismo videli sunce, iako je najavljivan sunčani dan, kaže Andrej Šoštarić iz Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Vazduh u Beogradu je zagađen, pa se ne preporučuje duži boravak napolju. Ukoliko padne kiša, kao što prognoziraju meteorolozi, pesak će iz vazduha pasti na tlo.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading