JAKO NEVREME POGODILO BEOGRAD: U prestonici grmi i seva, a kiša pljušti kao iz kabla

Autor:

Vesti

05.03.2024

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ je izdao detaljno saopštenje o najavi nevremena za Beograd i šire područje, ističući mogućnost kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova.

JAKO NEVREME POGODILO BEOGRAD: U prestonici grmi i seva, a kiša pljušti kao iz kabla

Foto: Printscreen/www.youtube.com

Večeras je Beograd zahvatilo snažno nevreme praćeno olujnim vetrom i jakom kišom. Oluja je počela oko 21 sat, a prema najavama, padavine će se nastaviti tokom noći. Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je saopštio da se očekuje kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak na jugozapadu zemlje, ponegde u Vojvodini, Pomoravlju, kao i u donjem Podunavlju. U Beogradu takođe trenutno pada jaka kiša, uz grmljavinu.

RHMZ je izdao detaljno saopštenje o najavi nevremena za Beograd i šire područje, ističući mogućnost kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova. Građanima se savetuje da budu oprezni i prate dalje najave i upozorenja.

- U naredna dva sata na jugozapadu zemlje, ponegde u Vojvodini, Pomoravlju, kao i u donjem Podunavlju, kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak - navodi se u RHMZ saopštenju.

Nevreme je izazvalo značajne promene u atmosferskim uslovima, uz nagli dolazak olujnog vetra i obilne kiše. Očekuje se da će ovi vremenski uslovi uticati na saobraćaj i svakodnevne aktivnosti građana.

Građanima Beograda se preporučuje da ostanu u svojim domovima i da izbegavaju putovanja ukoliko to nije neophodno. Takođe, važno je da prate zvanična saopštenja RHMZ-a i lokalnih vlasti kako bi bili informisani o razvoju situacije.

U ovakvim vremenskim uslovima, važno je da građani budu oprezni i da preduzmu sve neophodne mere kako bi sačuvali svoju bezbednost. Očekuje se dalje praćenje situacije i izdavanje novih upozorenja ukoliko se situacija promeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading