NEVREME SAMO ŠTO NIJE UDARILO NA SRBIJU! Ovi delovi zemlje prvi na udaru - evo šta nas čeka za vikend!

Autor:

Vesti

01.03.2024

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na jugu i jugozapadu zemlje očekuju se lokalni pljuskovi.

NEVREME SAMO ŠTO NIJE UDARILO NA SRBIJU! Ovi delovi zemlje prvi na udaru -  evo šta nas čeka za vikend!

Foto: RINA

Meteorološka situacija u Srbiji donosi promenljivo vreme širom zemlje, sa očekivanjem kiše, snega i lokalnih pljuskova u različitim delovima teritorije.

Prema najnovijoj prognozi Đorđa Đurića, kasnije tokom večeri južne predele Srbije sa juga će zahvatiti jači oblačni sistem sa kišom, koji će se tokom noći širiti na istočne predele zemlje. Posebno je zapažena mogućnost susnežice i snega u predelima južne i jugoistočne Srbije iznad 1600 metara nadmorske visine, dok će ostatak teritorije biti pretežno suv, uz moguću pojavu slabih padavina na pojedinim mestima.

Tokom poslepodneva, na jugu i jugozapadu zemlje očekuju se lokalni pljuskovi, koji mogu dodatno doprineti promenljivosti vremenskih prilika u tim regionima.

Temperature se kreću u širokom rasponu, sa večernjim temperaturama od 10 do 16°C širom zemlje. Beograd beleži umerenih 12°C, dok su niže temperature zabeležene na planinskim područjima poput Zlatibora (9°C), Sjenice (7°C) i Kopaonika (1°C).

Za subotu ujutro očekuje se blago smanjenje temperatura, sa minimalnom temperaturom od 5 do 10°C u većini predela, dok će na višim planinama temperatura biti oko 0°C. Maksimalne dnevne temperature će se kretati od 14 do 18°C, pri čemu će Beograd dostići maksimalnih 16°C, dok će u hladnijim delovima zemlje kao što je Negotinska Krajina temperatura biti niža, oko 10°C.

S obzirom na promenljivost vremenskih prilika, građanima se preporučuje da prate meteorološke informacije i da budu oprezni tokom vikenda, posebno u slučaju putovanja ili boravka na otvorenom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading