FEBRUAR ĆE OBELEŽITI NATPROSEČNA TEMPERATURA! Hroničnim bolesnicima se savetuje JEDNO - evo kakvo nas vreme očekuje do kraja nedelje! (FOTO)

Autor:

Vesti

10.02.2024

05:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperature će ostati iznad proseka za ovo doba godine.

FEBRUAR ĆE OBELEŽITI NATPROSEČNA TEMPERATURA! Hroničnim bolesnicima se savetuje JEDNO - evo kakvo nas vreme očekuje do kraja nedelje! (FOTO)

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Republički Hidrometeorološki Zavod izdao je danas saopštenje koje sugeriše da će se trend natprosečno toplih temperatura nastaviti u Srbiji, praćen umerenim do jakim južnim i jugoistočnim vetrovima.

Prema najnovijim prognozama, očekuje se umereno do potpuno oblačno vreme širom zemlje, sa posebnim naglaskom na brdsko-planinskim predelima jugozapadne Srbije, gde se povremeno mogu očekivati olujni udari vetra. Slaba kiša se očekuje na jugozapadu zemlje, dok će posle podne i uveče, lokalni pljuskovi biti mogući i na severu i istoku Srbije.

Temperature će ostati iznad proseka za ovo doba godine, krećući se od tri do 22 stepena Celzijusa. U Beogradu, takođe, očekuje se umereno do potpuno oblačno vreme, uz umeren do jak južni i jugoistočni vetar. Slaba kiša je moguća uveče, dok će najviša dnevna temperatura biti oko 20 stepeni.

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Beograd

"Natprosečno toplo vreme"

Sutra se očekuje nastavak natprosečno toplog vremena, dok se hladnije vreme, zajedno sa mestimičnom kišom, predviđa za početak naredne nedelje.

Ovo neobično toplo vreme izaziva interesovanje i zabrinutost kod mnogih građana, posebno imajući u vidu uobičajene zimske temperature za ovo doba godine. Sugrađani se pozivaju da ostanu informisani o najnovijim prognozama i preporukama, kako bi se pravilno pripremili za promenljive vremenske uslove.

Republički Hidrometeorološki Zavod će nastaviti da prati situaciju i pruža ažurirane informacije u cilju bezbednosti svih građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading