NAREDNE NEDELJE NEĆEMO ZNATI ŠTA NAS JE SNAŠLO! Sledi nam temperaturni šok, a evo koji će dan zabeležiti NAJVIŠE TEMPERETURE u gradovima u Srbiji! (FOTO)

Autor:

Vesti

04.02.2024

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U glavnom gradu Srbije, Beogradu, početak dana će biti umereno oblačan, nakon čega se očekuje sunčano vreme uz slab zapadni i severozapadni vetar.

NAREDNE NEDELJE NEĆEMO ZNATI ŠTA NAS JE SNAŠLO! Sledi nam temperaturni šok, a evo koji će dan zabeležiti NAJVIŠE TEMPERETURE u gradovima u Srbiji! (FOTO)

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Šetnja po lepom vremenu

Republički hidrometeorološki zavod najavljuje promenljivo vreme u Srbiji danas, sa sunčanim intervalima koji će biti prekinuti kratkotrajnom kišom na severu i istoku zemlje. Vetar će biti slab do umeren, zapadni i severozapadni, a na planinskim predelima istočne Srbije se očekuju udari olujne jačine.

Temperaturne prognoze za danas

Najniža dnevna temperatura će se kretati od minus dva do devet stepeni Celzijusovih, dok će najviša temperatura biti od 12 do 17 stepeni. Uveče i noću se na severu i istoku očekuje novo umereno naoblačenje, uz mogućnost slabe kratkotrajne kiše.

Vremenska prognoza za Beograd

U glavnom gradu Srbije, Beogradu, početak dana će biti umereno oblačan, nakon čega se očekuje sunčano vreme uz slab zapadni i severozapadni vetar. Najniža temperatura će se kretati od četiri do sedam stepeni Celzijusovih, dok će najviša temperatura iznositi oko 15 stepeni. Tokom noći se očekuje novo umereno naoblačenje.

Foto: RHMZ/printscreen

 

 


Tokom noći novo umereno naoblačenje. U Srbiji u sledećih sedam dana osetno toplije sa dnevnom temperaturom iznad i znatno iznad proseka za ovaj period godine, u većini mesta od 14 do 20, lokalno i do 22 stepena Celzijusa. Tokom dana pretezno sunčano, povremeno uz malu ili umerenu oblačnost.
Republika

Foto: RHMZ/printscreen

 

 

U Srbiji u nedelju promenljivo oblačno i toplije, samo na severoistoku ponegde sa slabom kišom. Duvaće umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od -3°C na jugu do 7°C na severu, maksimalna dnevna od 13 do 17°C. U Beogradu u nedelju promenljivo oblačno i toplije. Duvaće umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura 5, maksimalna dnevna 15°C.

Foto: RHMZ/printscreen

 

 

Ova prognoza ukazuje na tipično prolećno vreme sa promenljivim uslovima, što zahteva pažljivo planiranje aktivnosti na otvorenom. Uz udare olujnog vetra u planinskim predelima istočne Srbije, važno je obratiti pažnju na mere bezbednosti prilikom boravka u prirodi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading