U SRBIJI ĆE DANAS BITI IZMERENO NEVEROVATNIH 14 STEPENI! Međutim, ovo neće biti NAJTOPLIJI DAN u februaru: Evo kog datuma ćemo se "kuvati"

Autor: D.B.

Vesti

03.02.2024

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U glavnom gradu, danas se očekuje umereno do potpuno oblačno vreme uz slab do umeren severozapadni vetar.

U SRBIJI ĆE DANAS BITI IZMERENO NEVEROVATNIH 14 STEPENI! Međutim, ovo neće biti NAJTOPLIJI DAN u februaru: Evo kog datuma ćemo se "kuvati"

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), danas se očekuje umereno i potpuno oblačno vreme u Srbiji

U jutarnjim časovima i pre podnevu, postoji mogućnost slabih padavina u pojedinim delovima zemlje, posebno u Banatu, Braničevskom i Borskom okrugu. Sredinom dana i popodne, na zapadu i jugozapadu zemlje očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti. Vetar će biti slab do umeren severozapadni, dok će na severu i istoku Srbije povremeno biti jak. Najniža temperatura biće od minus 2 do 3 stepena Celzijusa, dok će najviša dnevna temperatura kretati od 9 stepeni na jugu i jugoistoku, do 14 stepeni na zapadu Srbije i u Negotinskoj Krajini.

Vremenska prognoza za Beograd: Umereno oblačno sa slabim severozapadnim vetrom

U glavnom gradu, danas se očekuje umereno do potpuno oblačno vreme uz slab do umeren severozapadni vetar. Sredinom dana može doći do povremenog jačanja vetra. Jutarnja temperatura će biti između 0 i 3 stepena, dok će najviša dnevna temperatura dostići oko 12 stepeni Celzijusa.

Predstojeća sedmodnevna prognoza: Osetno toplije vreme

U narednih sedam dana, očekuje se značajan porast temperature, sa vrednostima iznad ili znatno iznad proseka za ovo doba godine. Sledeće sedmice, većina mesta u Srbiji može očekivati temperature od 15 do 20 stepeni Celzijusa. Tokom dana će biti suvo sa dužim sunčanim periodima, dok se slaba kratkotrajna kiša može javiti ponegde u Banatu i donjem Podunavlju.


Prema informacijama prenetim od strane Tanjuga, očekuje se stabilno vreme sa toplijim temperaturama u narednom periodu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading