UZNEMIRUJUĆE! Na ulicama Beograda pobacane OTROVNE PILEĆE GLAVE - Mrežama kruži JEZIVA FOTOGRAFIJA: Vlasnici kućnih ljubimaca u strahu, nastradala mačka!

Autor: D.B.

Vesti

03.02.2024

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepoznate osoba otrov su bacile u Beogradu u ulicama Vidovdanska, Sazanova i Metohijska.

UZNEMIRUJUĆE! Na ulicama Beograda pobacane OTROVNE PILEĆE GLAVE - Mrežama kruži JEZIVA FOTOGRAFIJA: Vlasnici kućnih ljubimaca u strahu, nastradala mačka!

Foto: republika.rs

Uznemirujuće fotografije otrovane mačke objavljene su na društvenim mrežama.


Javnost je pre nekoliko dana potresla vest da je nepoznata osoba pobacala otrov i da je došlo do masovnog trovanja pasa na Kosmaju.

Nepoznate osoba otrov su bacile u Beogradu u ulicama Vidovdanska, Sazanova i Metohijska.


- Bačene otrovane pileće glave u ulicama Vidovdanska, Sazanova i Metohijska. Na slici se vidi mačka koja je uginula od njih. Prijavljeno je nadležnima, ali ko zna kad će izaći na teren - navodi se u poruci koja je objavljena na storiju Instagram stranice "Serbialive Beograd".

Priložena je i uznemirujuća fotografija.

Podsetimo, nedavno je ataru katastarske opštine Kula, u blizini Planinskog doma, pronađeno nekoliko uginulih srna. Nadležne službe su reagovale odmah i u skladu sa svojim ovlašćenjima, obavile su uviđaj i uzele potrebne uzorke, a zapisnik o događaju su napravili policajci iz Kule, navodi Q media.

Slobodan Bedičin, upravnik lovišta, rekao je da je ovim uginućima, fond srneće divljači gotovo prepolovljen. Takođe, on je istakao da postoji sumnja da su srne uginule zbog neadekvatnog trovanja glodara od strane poljoprivrednih proizvođača:

- Mi još uvek ne možemo znati kolika je šteta učinjena i ne verujem da ćemo to ikada saznati. Mnoge jedinke srneće divljači nisu uginule kao ove ovde, već su se zavukle u neki parlog i grmlje koje ne možemo sve pretražiti. Činjenično stanje je da su naša krda srneće divljači u ovom momentu, rekao bih, skoro prepolovljena. Šta je tačan uzrok ovome nadležne inspekcije koje su izašle na teren će utvrditi. Lično, rekao bih da je u pitanju trovanje miševa od strane neodgovornih poljoprivrednih proizvođača. Želim da naglasim da je ovakvim načinom trovanja glodara napravljen opšti poremećaj u prirodnom staništu, a samim tim i u našem lovištu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading