SFEROPULOS OTKRIO KO JE KRIV ZBOG PORAZA: ON je šutirao kao Stef Kari!

Autor:

Sport

02.02.2024

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Težak poraz crveno-belih.

SFEROPULOS OTKRIO KO JE KRIV ZBOG PORAZA: ON je šutirao kao Stef Kari!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na domaćem terenu od Barselone u 25. kolu Evrolige rezultatom 85:76 (17:18, 15:27, 19:19, 25:21).

Nisu imali igrači Zvezde odgovora na raspucanu Barsu. Stekli su prednost u drugoj deonici Katalonci koju nisu ispuštali sve do samog kraja, a užasan šut za tri (6/27) koštao je izabranike Janisa Sferopulosa, jer taman kada bi se navijači podigli, usledio bi promašaj, uglavnom sa distance. Crveno-beli su se u poslednjoj četvrtini "vrteli" oko jednocifrenog minusa, na koji su konačno došli tek dva i po minuta pre kraja, što je bilo prekasno.

Janis Sferopulos je nakon meča otkrio šta je nedostajalo da bi igra izgledala bolje.

- Nismo otvorili utakmicu kako smo želeli. Bili smo nervozni u napadu, i nismo bili dovoljno čvrsti u odbrani da razbijemo njihov ritam. Probali smo sa promenom nekoliko postava, da izmenimo ritam utakmice, ali barselona je bila napadački veoma produktivna, pogodila je nekoliko teških poena. Napravili su dvocifrenu razliku, mi nismo uspeli da se spustimo. Vratili smo se na 10 i 9 poena, ali nismo uspeli da spustimo razliku dalje, oni su iskontrolisali utakmicu. Ofanziva je bila problem, ali je i defanziva bila loša, počeo je grčki strateg.

Otkrio je Sferopulos i da Lazić nije igrao zbog povrede mišića i da nisu želeli da rizikuju.

- Ima malo istegnuće mišića. Nismo želeli da rizikujemo, moraćemo da proverimo kakva je situacija. On je želeo da igra, ali nismo želeli da rizikujemo da se povreda pogorša. Bili smo nervozni, želeli smo da pobedimo protiv jakog rivala. Kada nekada želite nešto mnogo, onda nekada može da bude i kontraproduktivno.

Sferopulos smatra da nije bilo energije.

- Nismo igrali sa mnogo energije sa početka. Možda je bilo bolje na startu treće deonice, ali i dalje nije bilo možda dovoljno. Igrali smo protiv Albe, Partizana, Valensije i barselone, četiri praktično evroligaške utakmice u 10 dana. Možda smo u manjku sa energijom. Ali ovakve stvari se dešavaju. Vidite da neki timove pobede 20 razlike jedan meč, pa izgube 20 razlika drugi.

Jedna od ofanzivno najlošijih utakmica crveno-belih.

- Da, ovo je ofanzivno jedna od najgorih utakmica. Imali smo dosta skokova u napadu i to nam je davalo dodatne napada. Barselona je jak i veliki tim, dezorganizovali su nas, a mi nismo imali prave ideje. Ali imali smo neke otvorene šuteve, da smo ih pogađali ostali bi u igri.

Dario Brizuela je odigrao izvanredan meč.

- Sećate se da sam pre meča rekao da nikoga ne smemo da potcenimo, jer ako se fokusiramo na tri igrača, neko drugi će da iskoči i sada se to desilo. Brizuela je šutirao kao Stef Kari, možda jednom samo imao otvoreni šut. Ali, Evroliga je takmičenje gde svaki tim ima veoma talentovane igrače i gde uvek ima igrača koji mogu da iskoče, kao što je on pogađao večeras, čak i sa 10 metara - zaključio je Sferopulos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading