ZVEZDA BAŠ NEMA SREĆE: Barseloni se priključuje MAJSTOR KOŠARKE pred duel sa crveno-belima?!

Autor:

Sport

29.01.2024

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan je od najuspešnijih igrača u Evropi.

ZVEZDA BAŠ NEMA SREĆE: Barseloni se priključuje MAJSTOR KOŠARKE pred duel sa crveno-belima?!

Foto: www.profimedia.rs

Danas je objavljeno da će se, jedan od najboljih evropskih plejmejkera današnjice, Riki Rubio vratiti u Barselonu.

Iskusni as, koji je prošlog leta prekinuo na neko vreme košarkašku karijeru zbog problema sa mentalnim zdravljem, potvrdio je da će trenirati sa voljenim klubom.

Španac je objavio poruku na društvenim mrežama, a ona se tiče i Crvene zvezde. Naime, on je poručio kako ima želju da vidi kako će da reaguje sa loptom u rukama, a Barselona, za koju je Rubio nastupao od 2009. do 2011. godine, potvrdila je da će se nekada najveća nada španske košarke priključiti timskim treninzima od utorka, 30. januara. To znači da bismo jednog od najboljih plejmejkera u ovom veku mogli da gledamo i na terenu protiv crveno-belih, a videćemo hoće li se dovoljno dokazati da do toga dođe.

Rubio je košarkom počeo da se bavi u Huventudu, za čiji je prvi tim počeo redovno da igra već sa 15 godina. Potom je usledio transfer u Barselonu, iz koje se otisnuo u NBA ligu. U najjačoj ligi na svetu, Rubio je nastupao za Minesota Timbervulvse, Jutu Džez, Finiks Sanse, ponovo Timbervulvse i na kraju Klivlend Kavalirse.

Sa reprezentacijom Španije je osvojio pregršt medalja na svim turnirima, Olimpijskim igrama, Mundobasketima i Eurobasketima. Ipak, verovatno najznačajniji uspeh je to što je 2019. godine kao MVP Svetskog prvenstva vodio "crvenu furiju" do zlata.

Podsetimo, u sastav Rođera Grimaua se skoro vratio i oporavljeni Niko Laprovitola, koji je sanirao povredu zbog koje je propustio pet mečeva u Evroligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading