PONOVO U VOLJENOM KLUBU: Jedan od najboljih evropskih plejmejkera se vratio u domovinu!

Autor: P. Z.

Sport

29.01.2024

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kod kuće je najlepše.

PONOVO U VOLJENOM KLUBU: Jedan od najboljih evropskih plejmejkera se vratio u domovinu!

Foto: Tanjug/AP

Vasilije Micić i Riki Rubio u duelu

Jedan od najboljih evropskih plejmejkera današnjice Riki Rubio vraća se u Barselonu!

Iskusni as, koji je prošlog leta prekinuo na neko vreme košarkašku karijeru zbog problema sa mentalnim zdravljem, potvrdio je da će trenirati sa voljenim klubom.

Španac je o tome javnost obavestio preko društvenih mreža.

Pozdrav svima. Hteo sam da vam saopštim da je došlo vreme da uđem u završnu fazu svog oporavka. Imam želju i snagu da vidim kako reagujem sa loptom u rukama - započeo je Rubio, pa dodao:

- Moj sledeći korak je bio da pitam Barselonu da li mogu, bez ikakvih obaveza i prekidanja sezonskih planova, da treniram sa njima. Želim unapred da vam se zahvalim na pomoći i razumevanju. Želeo bih da se zahvalim svima koji su pokazali poštovanje i podršku u ovom procesu i cenili moju privatnost - podvukao je Riki.

Barselona, za koju je Rubio nastupao od 2009. do 2011. godine, potvrdila je da će se nekada najveća nada španske košarke priključiti timskim treninzima od utorka, 30. januara.

Rubio je košarkom počeo da se bavi u Huventudu, za čiji je prvi tim počeo redovno da igra već sa 15 godina. Potom je usledio transfer u Barselonu, iz koje se otisnuo u NBA ligu. U najjačoj ligi na svetu, Rubio je nastupao za Minesota Timbervulvse, Jutu Džez, Finiks Sanse, ponovo Timbervulvse i na kraju Klivlend Kavalirse.

Sa reprezentacijom Španije je osvojio pregršt medalja na svim turnirima, Olimpijskim igrama, Mundobasketima i Eurobasketima. Ipak, verovatno najznačajniji uspeh je to što je 2019. godine kao MVP Svetskog prvenstva vodio "crvenu furiju" do zlata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading