UŽAS ZA "CRVENU FURIJU": Španija na Mundobasketu bez NAJBOLJEG igrača!

Autor:

Sport

05.08.2023

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako će se izabranici Serđa Skariola oporaviti od ovog šoka.

UŽAS ZA "CRVENU FURIJU": Španija na Mundobasketu bez NAJBOLJEG igrača!

Foto: Tanjug/AP

Španski košarkaš Riki Rubio propustiće predstojeće Svetsko prvenstvo, koje se igra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

MVP prethodnog prvenstva, koje je 2019. godine održano u Kini, i na kom je Španija uspela da osvoji zlatnu medalju, neće igrati na ovom, iako se nalazio na spisku od 16 košarkaša koje je Serđo Skariolo pozvao.

Kako je saopštio, razlog je mentalno zdravlje, kome će se posvetiti u narednom periodu.

- Odlučio sam da prekinem profesionalne aktivnosti kako bih se brinuo o svom mentalnom zdravlju. Želim da se zahvalim na podršci koju sam dobio od Saveza. Razumeli su moju odluku. Danas porodica ima više smisla nego ikada. Hvala. Zamolio bih da se poštuje moja privatnost. Više informacija ću dati kada za to dođe vreme - saopštio je Rubio.

Foto: Starsport

Riki Rubio u dresu Španije

Sjajnom španskom košarkašu je pre nekoliko godina preminula majka, što je ostavilo vidljive posledice na njega. Delovalo je da je uspeo da se izbori sa ovim problemom, međutim, onda se pojavila ova vest, tako da Rubio nastavlja svoju borbu.

Podsetimo, Mundobasket se igra od 25. avgusta do 10. septembra, a Španija je u grupi G, zajedno sa selekcijama Brazila, Obale Slonovače, odnosno Irana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading