FURIJA OBJAVILA SPISAK: Moćan sastav Španije za Mundobasket!

Autor:

Sport

05.07.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasno je da će ponovo biti među glavnim favoritima.

FURIJA OBJAVILA SPISAK: Moćan sastav Španije za Mundobasket!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentativci Španije sa peharom Eurobasketa

Reprezentacija Španije je objavila širi spisak za predstojeće Svetsko prvenstvo u košarci, na kom će braniti zlato osvojeno 2019. u Kini.

"Crvena furija", koja trenutno ima zvanje prvaka Evrope i sveta, imaće i jači sastav, nego što je to bio slučaj pre godinu dana, kada su postali šampioni Starog kontinenta, nakon pobede nad Francuskom u finalu. 

Na spisku se nalaze: Alberto Abalde, Aleks Abrines, Santi Aldama, Dario Brisuela, Víktor Klaver, Alberto Dijas, Haime Fernandes, Rudi Fernandes, Usman Garuba, Huanćo Ernangomes, Vili Ernangomes, Serhio Ljulj, Đoel Para, Haime Pradilja, Riki Rubio, Sebas Sais.

U odnosu na Eurobasket nedostaje Lorenco Braun, koji je otkazao učešće zbog povrede, a nema i Ćabija Lopes-Arostegija. Ipak, u timu se nalazi Serhio Ljulj, Riki Rubio, MVP Mundobasketa od pre pet godina, a u timu su i Ablde, Abrines i Klaver, koji su prošle godine odmarali.

Nema sumnje da Španci imaju jači tim od onoga koji je pokorio Evropu i da će opet biti među glavnim kandidatima za medalje.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo se igra ove godine u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Turnir počinje 25. avgusta, a igraće se do 10. septembra.

Selekcija Španije će igrati u grupi G, a rivali će joj biti Brazil, Iran i Obala Slonovače, a u drugoj fazi će se ukrstiti sa grupom H, gde se nalaze Francuska, Kanada, Letonija i Liban.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading