NESVAKIDAŠNJI ŠOK: Amerika IZBAČENA sa Svetskog prvenstva!

Autor:

Sport

01.07.2023

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nerealan razvoj situacije.

NESVAKIDAŠNJI ŠOK: Amerika IZBAČENA sa Svetskog prvenstva!

Foto: Tanjug/AP

Mlada košarkaška reprezentacija Francuske napravila je veliko iznenađenje, pošto je u polufinalu prvenstva sveta savladala vršnjake iz Amerike, rezultatom 89:86.

Amerikanci su veđ viđeni osvajači ovog takmičenja, pošto ga od 2011. godine nisu osvojili samo jednom (igra se na svake dve godine), ali su njihovi rivali iz Francuske napravili rezultat za pamćenje.

Francuze je do pobede vodio Zakari Perin sa 18 poena, devet skokova i pet asistencija, a poen manje je dodao Melvin Ažinsa. Dvocifreni su bili i Aleksandar Buzidi sa 16, dok je Zakaria Rišašer ubacio 13.

Sa druge strane, Mark Armstrong je bio najefikasniji sa 17 poena, dok je na 16 stao Tre Džonson.

Prvi put još od pomenute 2011, kada je Litvanija postala prvak sveta, pobedom nad Srbijom, imaćemo šampiona iz Evrope, pošto je u drugom polufinalnom meču Španija pobedila Tursku sa ubedljivih 83:51.

Najefikasniji je bio Đordi Rodrigez sa 20 poena, dok je Izan Almansa postigao 17. Sa druge strane je Karahan Efeoglu bio jedini dvocifren, sa 12 ubačenih poena.

Podsetimo, ranije tokom dana je Srbija bila bolja od Japana, pa će igrati protiv selekcije Argentine za peto mesto na prvenstvu sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading