FENOMENALNE VESTI IZ AMERIKE! Pešić ima RAZLOG ZA RADOST: Srbija je FAVORIT na Mundobasketu?

Autor:

Sport

15.06.2023

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan podatak stavlja "orlove" u najuži krug kandidata za zlato.

FENOMENALNE VESTI IZ AMERIKE! Pešić ima RAZLOG ZA RADOST: Srbija je FAVORIT na Mundobasketu?

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Nikola Jokić

Još malo je ostalo do početka Svetskog prvenstva u košarci.

Munodbasket će se održati od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, a Srbija će se u prvoj fazi naći u grupi sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

Još nije poznato u kom će sastavu "orlovi" zaigrati, ali je već jasno da bi četa Svetislava Pešića mogla do zlatne medalje. Za ovako nešto "kriv" je jedan podatak - sastav košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.

Selektor Amerikanaca Stiv Ker, generalni menadžer Šon Ford i direktor reprezentacije Grent Hil, imaju velikih problema da ubede zvezde NBA lige da zaigraju za nacionalni tim, pa bi sastav mogao da bude drastično slabiji nego ranije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Stiv Ker

 

Od "drim tima" sva je prilika da nema ništa, a prema informacijama koje su isplivale u medije Amerikance bi na Mundobasketu mogli da predstavljaju sledeći igrači:

Voker Kesler (Juta), Entoni Edvards (Minesota), Tajris Haliburton (Indijana), Ostin Rivs (Los Anđeles Lejkersi), Mikal Bridžis (Bruklin), Bobi Portis (Milvoki), Brendon Ingram (Nju Orleans) i Džeren Džekson Junior (Memfis).

Ovo su navodno igrači koji su potvrdili učešće, a ostatak tima se čeka i ako se imena koja će se odazvati Keru pogledaju jasno je da bi Srbija mogla da se nosi sa Amerikancima.

Problem može da predstavlja to što ni Svetislav Pešić ne može da računa na sve košarkaše - Vladimir Lučić je povređen i sigurno će propustiti Mundobasket, dok je situacija oko Nikole Jokića neizvesna. Ipak, sastav Amerikanaca može da raduje, te svi u našoj zemlji sa nestrpljenjem očekuju početak Svetskog prvenstva u košarci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading