"OPERACIJA MUNDOBASKET": Poznato kada "orlovi" POLEĆU - da li je ovo deo Pešićeve TAKTIKE?!

Autor:

Sport

05.07.2023

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će na Svetskom prvenstvu biće u grupi sa Kinom, Južnim Sudanom i Portorikom.

"OPERACIJA MUNDOBASKET": Poznato kada "orlovi" POLEĆU - da li je ovo deo Pešićeve TAKTIKE?!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije učestvovaće na Mundobasketu koji se od 25. avgusta do 10. septembra  održava u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

"Orlovi" će u prvoj fazi takmičenja biti u grupi sa Kinom, Južnim Sudanom i Portorikom, te ne moramo biti veliki poznavalac košarke kako bi shvatili da će četa Svetislava Pešića imati ulogu apsolutnog favorita protiv pomenutih selekcija.

Prava iskušenja dolaze tek kasnije, pa zato ne čudi što će selektor igrače okupiti tek 24. jula. Prvi meč na Svetskom prvenstvu "orlovi" igraju 26. avgusta protiv Kine i za pripremu ovog susreta Pešić će imati mesec dana. Imajući u vidu da je, uz svo dužno poštovanje, kvalitet našeg tima daleko veći nego svih ostalih u grupi, ne čudi što će se Srbija okupiti tek krajem jula, već sve deluje kao deo dobre taktike i tempiranja forme za prave izazove koji dolaze u drugoj fazi Mundobasketa.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Jokić i Svetislav Pešić

 

Dao je Pešić igračima malo više odmora, te će pokušati da dostigne željeni nivo igre za mečeve posle prve faze, dok se očekuje da će se grupa odraditi na kvalitet koji je na strani "orlova".

Što se samog spiska tiče, on takođe neće biti poznat do pred start priprema (kada se misli na širi) i šampionata (kada govorimo o konačnom). Nešto slično dešava se i kod ostalih reprezentacija iz naše grupe, pa je tako samo Kina objavila širi spisak, dok Južni Sudan i Portoriko još nisu najavili ko bi sve mogao da predstavlja ove selekcije.

Narod u našoj zemlji najviše zanima da li će Nikola Jokić biti u timu, ali ćemo za ovu odluku morati još malo da se strpimo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading