BARSA LAKO IZAŠLA NA KRAJ SA ZVEZDOM: Brizuela utakmicom ŽIVOTA "ugasio" nade crveno-belih za PLEJ-OF!

Autor:

Sport

02.02.2024

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na domaćem terenu od Barselone u 25. kolu Evrolige rezultatom 85:76 (17:18, 15:27, 19:19, 25:21).

BARSA LAKO IZAŠLA NA KRAJ SA ZVEZDOM: Brizuela utakmicom ŽIVOTA "ugasio" nade crveno-belih za PLEJ-OF!

Foto: Starsport

KK CRVENA ZVEZDA - KK BARSELONA 76:85

(17:18, 15:27, 19:19, 25:21)

 

Tvrdo su ušla oba tima u meč, pravila se greška za greškom. Nekoliko teških pokušaja Zvezde nije završilo u košu gostiju koji su imali +7 sredinom prve deonice. Ipak, nešto bolje je zaigrala Zvezda, Bolomboj je sjajnim "alej-upom" kog je dobio od Jaga podigao publiku na noge, da bi Nedović na isteku prvog perioda pogodio prvu trojku

kojom su se domaći vratili u meč.

Ipak, Barsa je nametnula svoj ritam odmah po početku druge deonice. Izvanredan je bio Brizuela koji je pogađao trojku za trojkom i na poluvremenu imao već 14 poena.
Zvezdini igrači su igrali solidnu odbranu, ali nisu imali odgovor na neke neverovatne pogotke pomenutog Španca, kao i Jana Veselog i Nika Laprovitole koji je pogodio jedan 
jako težak šut sa distance. Samo dve trojke su pogodili domaći u prvom poluvremenu, a druga je bila delo Majka Tobija koji je imao solidnu rolu. Ipak, u odsustvu ideja u napadu, crveno-beli su kroz gotovo celu drugu četvrtini imali dvocifreni minus, a na veliku pauzu su otišli sa -13.

U sličnom ritmu se nastavilo u drugom poluvremenu. Famoznih -13 se vrtelo na semaforu kroz celo drugo poluvreme, a Zvezdino buđenje u mahovima nije bilo dovoljno da se vrate
protiv odlične Barse. Užasan šut za tri (6/27) koštao je izabranike Janisa Sferopulosa, jer taman kada bi se navijači podigli, usledio bi promašaj, uglavnom sa distance. Crveno-beli su se u poslednjoj četvrtini "vrteli" oko jednocifrenog minusa, na koji su konačno došli tek dva i po minuta pre kraja, što je bilo prekasno. Smart je prvu trojku pogodio kada je sve bilo gotovo, baš kao i Nedović.

Najefikasniji akter meča je na kraju bio Nemanja Nedović sa 21 poenom, dok je pomenuti Brizuela sa 20 bio najzaslužniji za pobedu gostiju.

Zvezda ovim porazom gubi gotovo sigurno šanse za plej-of, s obzirom na to da joj 10. pozicija, na kojoj je Makabi, izmiče za tri pobede. Naredni meč crveno-beli u Evroligi igraju protiv Žalgirisa devetog februara.

 

TOK MEČA:

KRAJ UTAKMICE

10. minut - Kalinić je poentirao, a Smart sa druge strane vezao sedmi poen, prekasno. Veseli je poentirao, a Nedović pogodio trojku sa pola terena za kraj meča - na kraju 85:76.

9. minut - Poslednji "voz" je otišao nakon zicera Ernangomeza. Jago je asistirao potpuno usamljenom Smartu, a ovaj konačno pogodio trojku. Laprovitola sa druge strane lako ide do koša i poentira. Jago je štedeo vreme i izborio dva slobodna bacanja. Ipak, sve se završava ovde gde Brazilac promašuje oba penala, a Smart potom trojku nakon ofanzivnog skoka.

8. minut - Jago dos Santos je promašio trojku, šteta, a potom je Barsa poentirala u kontri. Ernangomez je promašio zakucavanje, a Zvezda je KONAČNO prišla na jednocifreni minus, čini se prekasno.

7. minut - Satorantski je sam na skoku kao duh, a to koristi Laprovitola kog faulira Gilespi. Argentinac je pogodio oba puta, a Nedović na drugoj strani upisao 18. poen. Kalinić je promašio trojku.

6. minut - Žuri Zvezda u napadu, Nedović je dodao Gilespiju koji nije mogao da pogodi zicer. Za tri je promašio Parker, a Zvezda će imati dva slobodna bacanja za Jaga nakon četvrtog faula Veselog. Opao je tempo potpuno, Zvezda mora da hvata poslednji voz. Brazilac precizan oba puta sa linije penala.

Republika

Foto: Starsport

Jan Veseli

5. minut - Smart je izgubio loptu, a potom je Gilespi bio neprecizan za dva. 

4. minut - Brizuela je konačno promašio za tri, a Nedovićev promašaj je uhvatio Gilespi i Zvezda je na -10! Neverovatni Brizuela je vratio na drugoj strani svojom šestom trojkom iz sedmog pokušaja.

3. minut - Fauliran je Nemanja Nedović, a Jago se lepo snašao i pogodio za dva. Jokubaitis je bacio loptu u aut, a Zvezdin Brazilac KONAČNO pogodio trojku za crveno-bele! 

2. minut - Sjajna kombinacija posle koje Tobi zakucava. Davidovac je faulom sprečio čisto zakucavanje Veselog, a Ćeh oba puta pogodio sa penala. Teodosićeva ideja ne prolazi, a Barselona igra neverovatno. "Iscedili" su domaće, koristili ceo napad i pogodili sa zvukom sirene za dva.

1. minut - Imaju 10 minuta da se vrate igrači Janisa Sferopulosa. Dobro dodavanje za Tobija koji je dobio izuzetno jak faul od Veselog, koji su sudije okarakterisale kao nesportski! Ne uspevaju ni ovaj poklon da iskoriste domaći, pošto je Slovenac promašio oba bacanja. Teodosić promašuje težak šut za tri, pa je istekla i ova dobra prilika. Neverovatan pogodak Jokubaitisa sa zvukom sirene za dva.

 

 

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

10. minut - Zvezda je izgubila momentum, a mogla je da priđe rivalu u finišu deonice. Ernangomez se našao na liniji penala i vrlo sigurno realizovao oba. KAKVO ZAKUCAVANJE DŽOELA BOLOMBOJA! Šteta je ogromna što se ovo nije desilo dok je Zvezda imala momentum, eksplodirala bi Arena. Poslednji šut u ovoj deonici promašio je Para, ostaje 51:64.

9. minut - Kakva šteta, Nedović je promašio šut koji bi približio Zvezdu na jednocifreni minus. Kalinić je promašio otvorenu dvojku, ali propuštaju šansu crveno-beli još jednom jer je Nedović izblokiran, da bi to kaznio Jokubaitis trojkom.

8. minut - Gedraitis je uspeo da izbori faul nakon promašaja Bolomboja. Sudije su dosudile loptu za Barsu, ali se usprotivio Litvanac koji je tražio od Sferopulosa da zatraži čelendž. Ispostavilo se da je bio u pravu, lopta je ze Zvezdu. Teodosić je očigledno fauliran pri šutu za tri, ali sudije nisu ništa dosudile. Ipak, promašaj Tea je uhvatio Gedraitis koji je pogodio za dva i konačno malo "razdrmao" navijače. Jokubaitis je promašio za dva, a Nedović pogodio sa druge strane. HANGA UDARA RAMPU ERNANGOMEZU I DIŽE PUBLIKU NA NOGE!

Republika

Foto: Starsport

Majk Tobi

7. minut - Jednostavno ne ide od ruke ništa igračima Zvezde. Gedraitis je potpuno sam ostao na trojci, ali je promašio. Ne mogu crveno-beli da uhvate priključak, pošto je sa druge strane fauliran Parker. Amerikanac je pogodio jedno bacanje. Odličan prodor Nemanje Nedovića koji je naslonio loptu na tablu za nova dva poena. Ernangomez je promašio vrlo težak šut.

6. minut - Brizuela igra utakmicu života i pogađa petu trojku iz istog broja pokušaja. Nedović je uspeo da uzvrati istom merom nakon što je ostao sam. Dobru odbranu odigrali su domaći, isteklo je vreme za napad Barsi. 

5. minut - Dosuđen je prekršaj Brizuele nad Gedraitisom. Odlična kombinacija Teodosića za Hangu. Nezaustavljiva je Barsa, iako je Zvezda odigrala odličnu odbranu Veseli je bio na zakucavanju, a Hanga sa druge strane promašio flouter.

4. minut - Laprovitola je promašio trojku, ali je Parker dohvatio loptu zajedno sa Bolombojem nakon čega je dosuđena "mrtva" lopta. Kalinić je došao do nje, ali su gosti izgubili loptu. Na drugoj strani je sveprisutni Bolomboj prikucao promašaj Hange. Ipak, Kalinić je pogodio za dva.

 

 

3. minut - Kalinić je pogodio prvi šut na meču i ovo već sada ne miriše na dobro za Zvezdu. Pokušava tajmautom da podigne ekipu Sferopulos. Još jedan jako težak šut je promašio Hanga, a potom je Teodosić faulirao Veselog. Kalinić se izborio za skok u napadu i imao dva slobodna bacanja, od kojih je promašio oba. Sada će Nedović na drugoj strani na liniju penala, Veseli je načinio prekršaj. Siguran je bek Zvezde oba puta.

2. minut - Jago u mnogim slučajevima rešava sam i izborio je faul. Bolomboj je vrlo loše reagovao, atipično za sebe, i bacio loptu u ruke protivniku nakon čega je faul pravio Mitrović. Parker pogađa jako težak šut za +15 Barse.

1. minut - Barselona ima prvi napad. Parker je promašio trojku, a Bolomboj se izvanredno snašao i poentirao na dodavanje Jaga. Sam je ostao Parker, kasnila je rampa Mitrovića i usledio je zicer.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Republika

Foto: Starsport

Teodosić i Jokubaitis

10. minut - Gedraitis je napravio pametan faul nakon što je Nedović bacio loptu u ruke rivalu. Veseli je pogodio još jednom sa poludistance, sjajan je Čeh. Nedović je promašio trojku u poslednjem napadu Zvezde. Ostaje 32:45 nakon što je Gedraitis promašio sa istekom sirene posle ukradene lopte. Crveno-beli jednostavno nemaju rešenja za raspucanu Barsu.

9. minut - Litvanac je siguran sa penala oba puta. Odlična odbrana Zvezde, ali nezaustavljivi su gosti koji ponovo dolaze do poena preko Jana Veselog koji je pogodio za dva. Čeh je u narednoj akciji napravio faul za dva slobodna bacanja Nedovića,a bek crveno-belih pogodio oba. Gedraitis je bio na koraku do ukradene lopte, a onda je sa devet metara trojku "spakovao" Laprovitola.

8. minut - Potrošili su male faulove Katalonci nakon prekršaja Kalinića koji ih već ima tri. Tobi je promašio flouter, pa zaradio faul. Ne ide Zvezdi u napadu, ne pogađaju šuteve i ne biraju dobra rešenja. Već dugo stoji rezultat 28:38. Laprovitola je promašio trojku, Ernangomez uhvatio promašaj, ali bacio loptu u ruke sjajnom Gedraitisu koji je ubrzo potom fauliran.

7. minut - Još jedna izgubljena lopta za domaće, Jago je pogrešio. Parker je konačno promašio jedan šut. Zvezdin Brazilac je poslao neprecizno dodavanje za Tobija, a sudija je rekao da nije bilo faula. Domaći dobrom odbranom uspevaju da pariraju rivalu, pa su sada naterali Laprovitolu da izađe sa loptom u aut. Nedović je promašio potpuno otvorenu dvojku.

 

 

6. minut - Majk Tobi je izblokiran, uhvatio je svoj promašaj, ali je potom izborio dva bacanja, koja je i pogodio, Dobra rola Tobija. Veseli je u nedostatku rešenja opalio za dva i pogodio. Dobro šutiraju gosti. Nedović je promašio za tri na isteku napada, a Mitrović je nakon ofanzivnog skoka dobio rampu. 

5. minut - Moraju domaći da popravljaju odbranu, ušao je Lazić umesto Smarta. Jago je uspeo da izbori faul u poslednjim sekundama napada i imaće dva slobodna bacanja, a oba je realizovao. Lazić je agresivan na Brizueli i napravio je faul, međutim Španac je na isteku napada pogodio čak četvrtu trojku od početka meča.

4. minut - Brizuela igra izvanrednu utakmicu i pogađa još jednu trojku. Jago je nekako progurao loptu za Mitrovića koji je pogodio za dva. Hanga igra odličnu odbranu i seče loptu, biće napad za Zvezdu.

3. minut - Smart je promašio potpuno otvorenu trojku. Satorantski je učinio isto iz mogo teže pozicije na drugoj strani. Zvezdin Amerikanac ne može ni za dva da pogodi, a Sferopulos je primoran da zove tajm-aut jer je Brizuela pogodio još jednu trojku za +11 gostiju. KONAČNO TROJKA I TO MAJKA TOBIJA!

Republika

Foto: Starsport

Nikola Kalinić protiv Zvezde

2. minut - Ernangomez se odlično pozicionirao i pogodio. Na drugoj strani je promašio Smart trojku, ali je potom promašaj Mitrovića popravio Tobi. Brizuela ponovo briljira i pogađa trojku.

1. minut - Jokubaitis je pobegao Teodosiću i uspeo da poentira. Sudija nije video igranje nogom, Nedović je izgubio loptu, a Brizuela pogodio u kontri. Evo Džavontea Smarta prvi put u igri.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut - Jako mekan izbačaj Nedovića za njegove prve poene. Ernangomez je napravio faul u napadu - ovo mu je drugi, što je potencijalan problem za goste. Hanga je promašio još jednu otvorenu trojku. Ne mogu crveno-beli da pogode sa distance, ali im dobar ofanzivni skok omogućava još jedan napad. KONAČNO NEDOVIĆ POGAĐA ZA TRI! Da Silva je promašio poslednji šut i ostaje 17:18!

9. minut - Hanga je ušao na teren i promašio za dva. Prvi faul je Zvezda tek sada napravila i biće lopta sa strane za Barsu. Odlična odbrana crveno-belih kojom su naterali Ernangomeza da izađe u aut. Odlično dodavanje Teodosića za zicer Mitrovića, ali je Tobi ipak, po mišljenju sudija, skrivio faul na drugoj strani za dva bacanja. Da Silva je pogodio jedno.

 

 

8. minut - Fenomenalna asistencija Jaga za Bolomboja na isteku napada, "alej-up"! Prvi put je na terenu Miloš Teodosić. Jokubaitis je uspeo da se provuče i poentira pored Bolomboja. Teodosić nije uspeo takođe da poentira za tri, a to kažnjava sa druge strane Parker pogotkom za dva.

7. minut - Odlična odbrana crveno-belih, ali je posed ostao za goste. Ipak nije trojku uspeo da pogodi Džabari Parker. Nedović se spletkao i izgubio loptu u napadu, da bi Barsa to lako kaznila u kontri.

6. minut - Bolomboj je uhvatio promašaj i izborio se za poene, ali je Veseli iskoristio mis-meč sa Nedovićem i uzvratio. Bolomboj je uhvatio promašaj Nedovića i ostavio samog Davidovca na šutu za tri, ali je ovaj to promašio.

Republika

Foto: Starsport

Zvezda - Barselona

5. minut - Bolomboj je uspeo da se izvuče iz nemoguće pozicije i izbori dva slobodna bacanja, a potom i da ih realizuje. Laprovitola je ostao sam na šutu za tri i to je iskoristio. Na drugoj strani je karakterističnim flouterom poentirao Gedraitis. Laprovitola je promašio trojku, a isto je učinio Davidovac na drugoj strani.

4. minut - Bezidejni napadi Zvezde - Jago je promašio težak šut za tri, da bi potom Satorantski potom iz nešto lakše pozicije isto uradio.

3. minut - Bolomboj je promašio zicer nakon što je Kalinić bacio loptu u aut. Na isteku ovog minuta je Veseli ipak zakucao na dodavanje srpskog reprezentativca.

2. minut - Lazić je promašio otvorenu trojku, ali je lopta ostala u posedu Zvezde. Gedraitis je potom takođe uradio isto. Odlično su potom odigrali odbranu domaći, da bi Jago dos Santos konačno postigao prve poene za Zvezdu posle odličnog prodora.

1. minut - Jago je pogrešio, a sa druge strane Parker poentirao za dva. Gedraitis je potom pogrešio u napadu, da bi Satorantski pogodio iz okreta za sa poludistance.

 

 

Startne petorke:

Crvena zvezda: Jago, Lazić, Davidovac, Gedraitis, Bolomboj.

Barselona: Parker, Veseli, Kalinić, Laprovitola, Satorantski.

POČEO JE MEČ

PRE UTAKMICE:

19:55 - Utakmica počinje za pet minuta. Ekipe su predstavljene i sve je spremno za spektakl u Areni. Izvanrednu koreografiju su spremile Delije.

19:47 - Specijalni gost bodri crveno-bele. Tu je Darko Miličić sa svojim sinom.

Republika

Foto: Starsport

Darko Miličić

19:39 - Jago dos Santos pokazao je još jednom zašto ga navijači vole, pošto je na zagrevanje izašao u patikama sa Zvezdinim simbolom.

Republika

Foto: Republika.rs

Jagove patike

19:25 - Arena je potpuno rasprodata. Očekuje se spektakl, a spremna je i koreografija.

19:00 - Svi igrači Crvene zvezde konkurišu za ovaj meč koji počinje za sat vremena.

UVOD:

Košarkaši Crvene zvezde od 20 časova dočekuju Barselonu u okviru utakmice 25. kola Evrolige.

Izabranici Janisa Sferopulosa u ovaj meč ulaze znatno motivisani, pošto su vezali dve važne pobede, najpre u večitom derbiju AdmiralBet ABA lige protiv Partizana, a potom i deklasirali Valensiju u prethodnoj 24. rundi rezultatom 82:64.

Zato je i poraslo samopouzdanje u taboru srpskog šampiona, dok grčki trener pred ovaj duel spušta loptu na zemlju:

- Spremamo se za meč protiv protiv Barselone, oni su veoma dobar tim, biće veoma teško za nas. Svima je teško protiv njih, znamo koliko su oni kvalitetni. Ali, neće biti lako ni njima, potrudićemo se da budemo što teži protivnik. Kako? Želimo da budemo što agresivniji, da se borimo za svaku loptu, da budemo pametni u napadu i da igramo na naš prepoznatljiv način, način na koji mi želimo da igramo, to je ključ - rekao je Janis Sferopulos u najavi beogradskog spektakla.

Kada je u pitanju gostujući tim, Barsa nije znala za trijumf dva kola za redom, kada je poražena od Armanija i Anafolu Efesa, da bi zatim u prvom duelu ovonedeljnog duplog kola "razmontirala" Virtus sa 84:57. Porazi u Istanbulu i Milanu znače da crveno-beli mogu i te kako tražiti svoju šansu na večerašnjem meču u grotlu Arene. Na poslednjem međusobnom okršaju na istom mestu crveno-beli su 2016. slavili sa 76:65 uz jedan legendaran momenat sa početka.

Uživo prenos je obezbeđen na kanalu Sport klub 3.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading