"ČEKAJU DA IZRASTE U NOVOG KOSTU KECMANOVIĆA"! Devojčica koju je drugarica iz odeljenja juče davila u Borči već godinu dana trpi nasilje: "Ubiću te, slomiću te..." (FOTO)

Autor:

Vesti

02.02.2024

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zašto škola ne reaguje, pitaju se zabrinuti roditelji.

"ČEKAJU DA IZRASTE U NOVOG KOSTU KECMANOVIĆA"! Devojčica koju je drugarica iz odeljenja juče davila u Borči već godinu dana trpi nasilje: "Ubiću te, slomiću te..." (FOTO)

Foto: shutterstock

Pozadina dramatičnog događaja koji se juče odigrao u Borči u Osnovnoj školi “Jovan Ristić”, kada je jedna učenica drugog razreda davila drugu, bio je zapravo samo kulminacija višemesečnog nasilja.

Kako javlja čitateljka portala Republika, majka jednog deteta koje pohađa školu u kojoj se dogodio incident, napadnuta devojčica već godinu dana trpi vršnjačko nasilje od učenice koja ju je juče uhvatila za vrat.

- Devojčica M. je davila najmanje već petoro dece, a nastavnici u produženom boravku bacila laptop sa stola i slomila ga. Škola ne reaguje, već čeka da izraste u (novog) Kostu Kecmanovića - poručuje naša čitateljka.

Naime, M. K. verbalno i fizički zlostavlja drugaricu iz razreda, M. M, duži vremenski period, zbog čega je majka žrtve (ime poznato redakciji) podnela prijavu u vezi vršnjačkog nasilja direktorki škole (fotografije dokumenata je podelila u roditeljskoj grupi na Vajberu). Međutim, kako tvrdi, njena ćerka nije jedino dete koje M. K. maltretira, već su mete zlostavljanja bili i još neki učenici iz odeljenja.

- Redovno, bar dva puta nedeljno od početka školovanja, M. je verbalno prećeno (rečima "ubiću te, slomiću te, zadaviću te..."). Uziman joj je novac za užinu iz ranca, bacani su joj udžbenici i školski pribor, da bi nakon toga ona bila fizički zlostavljana tako što je udarana po glavi i telu, dolazeći kući u suzama i sa modricama po glavi i telu - navodi majka u prijavi.

Kulminacija nasilja, otkriva ona, dogodila se kada je M. sa slomljenom rukom i gipsom na njoj došla u školu, nakon čega ju je, bez ikakvog razloga, M. K. udarala rancem po ruci i telu, govoreći joj:

- Hoćeš li da ti slomim i drugu ruku?

Nasilje se nastavilo i nakon toga, kada je M. K. gurnula M. niz stepenice, što se, napominje majka, može proveriti gledanjem snimka sa školskih kamera.

Direktorka škole je konstatovala njenu prijavu, međutim, kako ona tvrdi, konkretne odgovore na svoja pitanja nije dobila.

Na Vajber grupi u kojoj se nalaze roditelji dece iz odeljenja nasilnice, javila se majka dečaka S. koja otkriva da ja i njen sin bio žrtva nasilničkog ponašanja M. K.:

- Ona je davila S. u prvom razredu, u boravku, a učiteljica mi je rekla da nemaju saradnju s roditeljima. Na kraju sam ga ispisala iz boravka, niko ništa nije rekao.

Nakon nje, javili su se još neki roditelji čija deca su takođe potvrdila priče o nasilničkom ponašanju M. K. Po njihovim rečima, ona otima stvari od dece, viče na njih, udara ih i gura, dok je jedna devojčica roditeljima rekla da je videla kako M. K. gura M. uz zid i davi je rukama.

Postavlja se pitanje da li će, kako i u kom roku, škola rešiti ovaj ozbiljan problem koji može ostaviti ozbiljne psihičke, a u najgorem slučaju – i fizičke, posledice na decu koje M. K. targetira i zlostavlja svakodnevno.

Vršnjačko nasilje nije nepoznat problem u školama u Srbiji  (a i u svetu), ali škole i njihovi direktori često rade sve u svojoj moći da ga zataškaju, pravdajući ovakve incidente kao "zadirkivanje", "koškanje" i "dečiju igru", dok su s druge strane, roditelji nasilnika ili nespremni da prihvate da je moguće da je njihovo dete loše, ili ih jednostavno ne zanima šta njihova deca rade van svog doma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Penzioner

02.02.2024 23:49

NEMA KOMENTARA????? Da je Maja, Janjus, Aneli iz "elite" bilo bi ih ?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stidite se svi !!!!

Odgovori 18 0
Jovana

04.02.2024 12:31

”Nemaju saradnju sa roditeljima” jer da su roditelji normalni i da je u kući normalna situacija, dete ne bi bilo tako agresivno. Očito ima mentalne probleme a ko zna šta sve gleda u kući. Umesto da se reaguje i možda spreči i nasilje u porodici i u školi, oni puštaju da raste novi Kosta pa da se posle opet snebivamo dokle je došlo.

Odgovori 10 2