UČENICA DAVILA DRUGARICU, OSTAVILA JE NA PODU BEZ DAHA! Jezivo vršnjačko nasilje u OŠ ''Jovan Ristić'', oglasila se i direktorka!

Autor:

Vesti

02.02.2024

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako bi se situacija rešila na najbolji mogući način, direktorka je razgovarala sa roditeljima obe učenice.

UČENICA DAVILA DRUGARICU, OSTAVILA JE NA PODU BEZ DAHA! Jezivo vršnjačko nasilje u OŠ ''Jovan Ristić'', oglasila se i direktorka!

Foto: shutterstock

Vršnjačko nasilje

Dramatičan događaj koji se odigrao u Osnovnoj školi "Jovan Ristić" u Borči juče je šokirao javnost. Naime, prema informacijama koje su se pojavile na Instagram grupi "Grupa_kkbops", učenica mlađeg razreda navodno je davila svoju vršnjakinju, ostavljajući je bez daha na podu.

Reakcija škole

Direktorka škole, dr Andrijana Šikl-Erski, istakla je za Kurir da je došlo do incidenta između dve učenice, ali da sukob nije rezultirao gubitkom svesti kod žrtve. Škola je odmah reagovala u skladu sa zakonskim procedurama, obavestivši roditelje i uključivši ih u rešavanje situacije. Nakon razgovora sa učiteljicom, obe devojčice su smirene ostale na nastavi do kraja dana.

Mere i reakcija roditelja

Kako bi se situacija rešila na najbolji mogući način, direktorka je razgovarala sa roditeljima obe učenice. Tim za zaštitu škole je utvrdio mere podrške za učenicu koja je pretrpela nasilje, dok će se sa devojčicom koja je nasilje izvršila intenzivirati vaspitni rad, uz pokretanje vaspitno-disciplinskog postupka. Roditelji obe učenice će biti aktivno uključeni u sprovođenje ovih mera. Takođe, škola je obavestila nadležne institucije, uključujući i Ministarstvo prosvete i MUP, prenosi Kurir.

Zaključak

Ovaj incident je podstakao školu i roditelje na ozbiljno razmatranje mera koje će se preduzeti kako bi se obezbedila sigurnost i dobrobit svih učenika. Nadamo se da će reakcija škole i roditelja doprineti rešavanju ovog slučaja na najbolji mogući način, te da će deca dobiti podršku i adekvatnu zaštitu u budućnosti.

(Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading