SUDBINA NJEGOVIH VLASNIKA JE VEOMA POTRESNA! Na Čukarici godinama se prodaje stan od 55 kvadrata za 45.000 evra, ali niko ga neće!

Autor:

Vesti

01.02.2024

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji postoji stav da je loša sreća kupovati zaplenjene nekretnine, iako je u drugim zemljama ova praksa sasvim normalna.

SUDBINA NJEGOVIH VLASNIKA JE VEOMA POTRESNA! Na Čukarici godinama se prodaje stan od 55 kvadrata za 45.000 evra, ali niko ga neće!

Foto: republika

Na portalu "Doboš" redovno se održavaju licitacije na kojima se prodaju kuće, stanovi, vozila i druge pokretnosti koje su zaplenjene zbog neizmirenih dugova građana prema bankama.

Ove licitacije predstavljaju priliku za kupovinu imovine po nižim cenama, kako bi se dugovi otplatili na ovaj način. Na ovom portalu se redovno objavljuju oglasi sa detaljima o licitacijama, uključujući lokaciju, vreme održavanja, kao i detaljan opis stvari koje su ponuđene na prodaju.



Zakonom je propisano da postoji lista stvari koje nisu podložne zapleni, među kojima su obuća, odeća, posteljina, neophodan nameštaj, hrana i ogrev za tri meseca, lična pisma, rukopisi i invalidska pomagala, ukoliko su neophodni za život dužnika. Ovo je zanimljiva činjenica koja pokazuje da zakon štiti određene osnovne potrebe dužnika čak i u slučaju zaplene imovine.

U Srbiji postoji stav da je loša sreća kupovati zaplenjene nekretnine, iako je u drugim zemljama ova praksa sasvim normalna, piše Blic.

Ovaj tabu može uticati na to da se nekretnine i druge stvari koje su ponuđene na prodaju zadrže godinama bez kupaca. Takav je recimo i stan na Čukarici od 55 kvadrata, koji košta 45.000 evra. Učešće je 9.000 evra, ali kupaca nema.


Prodaja zaplenjene imovine putem licitacija na portalu "Doboš" predstavlja poseban segment tržišta nekretnina i pokretnosti u Srbiji. Iako postoji određeni tabu vezan za ovu praksu, ona pruža mogućnost za povoljnu kupovinu imovine. Budući da se ove licitacije redovno održavaju, zainteresovani kupci imaju priliku da prate ponude i pronađu potencijalno povoljne poslove.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading