U SUBOTU ĆE SVI GLEDATI U NEBO! Evo zašto Srbi veruju da se na Svetog Savu mogu dogoditi ČUDA!

Autor: D.B.

Vesti

25.01.2024

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvrtak će biti najtopliji dan u sedmici, sa temperaturom koja bi mogla dostići i do 12-13°C.

U SUBOTU ĆE SVI GLEDATI U NEBO! Evo zašto Srbi veruju da se na Svetog Savu mogu dogoditi ČUDA!

Foto: Printskrin

Današnji dan doneo je Srbiji otopljenje, praćeno prodorom toplog fronta, uz slabe padavine poput kiše, susnežice i snega. Ponegde je zabeležena i pojava ledene kiše, a u narednim danima nastaviće se otopljenje. Do kraja sedmice smenjivaće se sunce i oblaci, a danas se povremeno očekuje kiša, dok se na planinama očekuje sneg. Padavine su najavljenje uglavnom južnije od Save i Dunava.

Prognostičar najavljuje promenljivo vreme

Četvrtak će biti najtopliji dan u sedmici, sa temperaturom koja bi mogla dostići i do 12-13°C. U petak se očekuje promenljivo oblačno vreme, a u noći između petka i subote najavljuje se kiša, dok se na višim planinama očekuje sneg.

Vreme za Svetog Savu i prognoza za naredne dane

U subotu se očekuje sunčano i ugodno toplo vreme, osim na jugu i istoku gde se očekuje oblačno vreme sa povremenom kišom. Maksimalna temperatura biće od 6 do 10°C, dok se u Beogradu očekuje do 8°C. Očekuje se da će ove temperature biti iznad proseka za kraj januara u Srbiji, što će obradovati mnoge.

Sveti Sava i verovanja

Sveti Sava se u Srbiji proslavlja svečano, a ponegde se posti sedam dana pred Savindan. Ovaj praznik je povezan sa brojnim verovanjima, a jedno od njih kaže da ako na Svetog Savu zagrmi, u državi će se desiti važni, prelomni događaji.

Međutim, prema prognozama, u subotu se ne očekuje grmljavina.


Toplije vreme od proseka

Osim za Svetog Savu, veoma ugodno i toplije vreme od proseka zadržaće se ne samo do kraja januara, već i početkom februara. Očekuje se da će ovo vreme obradovati mnoge građane, te im pružiti priliku da uživaju u toplijim temperaturama za ovo doba godine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading