POZNATO KOJI DAN U JANUARU ĆE BITI NAJHLADNIJI: Pripremite se za naredni period, stižu nam NAGLE PROMENE VREMENA: Evo i kada će se konačno ZABELETI!

Autor: D.B.

Vesti

30.12.2023

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ objavio najnovije upozorenje i saopštenje.

POZNATO KOJI DAN U JANUARU ĆE BITI NAJHLADNIJI: Pripremite se za naredni period, stižu nam NAGLE PROMENE VREMENA: Evo i kada će se konačno ZABELETI!

Foto: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod nedavno je objavio detaljnu prognozu za vremenske prilike tokom januara 2024. godine. Prema njihovim najavama, očekuje se značajna varijacija temperatura i padavina širom Srbije.

Početak januara doneće najvišu temperaturu od 16 stepeni, pre nego što sledi postepeni pad temperature. Najhladniji dan meseca biće 13. januar, kada se očekuje minus tri stepena. U Novom Sadu, najviša temperatura biće 12 stepeni, dok će najniža biti zabeležena takođe 13. januara, kada se prognozira minus pet stepeni Celzijusa.

Jedna od zanimljivih prognoza odnosi se na srednje minimalne i maksimalne temperature vazduha. Za januar je predviđeno da će ove vrednosti biti iznad višegodišnjeg proseka, sa srednjom minimalnom temperaturom višom za oko 1.5ºS, dok će srednja maksimalna temperatura biti oko 6.4ºS u Beogradu i okolini.

Što se tiče padavina, očekuje se da će mesečna količina padavina biti iznad višegodišnjeg proseka u većem delu Srbije. U Beogradu i okolini, januarska suma padavina iznosiće oko 55 mm, što je značajno iznad proseka. Posebno visoke vrednosti padavina prognozirane su za Jugozapadnu Srbiju i Timočku Krajinu, gde se očekuje da budu 10 mm do 20 mm više nego što je uobičajeno.

Za Beograd je najavljeno da će sneg padati od 8. do 12. januara, zatim 16. i 17. januara, kao i 19. i 20. januara. Ove informacije pružaju uvid u očekivane vremenske prilike tokom meseca i mogu biti od koristi građanima i institucijama koje se bave planiranjem i organizacijom aktivnosti.

U zaključku, Republički hidrometeorološki zavod pružio je detaljnu sliku očekivanih vremenskih prilika za januar 2024. godine, pružajući građanima i relevantnim institucijama važne informacije za planiranje aktivnosti i donošenje odluka.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading