NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ-A: Na snazi je ŽUTI METEOALARM, a to znači - OBILNE PADAVINE: Evo koji delovi zemlje su danas na udaru

Autor: D.B.

Vesti

23.12.2023

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popodne nas očekuju vremenske neprilike koje se mnogima neće dopasti.

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ-A: Na snazi je ŽUTI METEOALARM, a to znači - OBILNE PADAVINE: Evo koji delovi zemlje su danas na udaru

Foto: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod izdao je najnoviju najavu vremenskih neprilika koje se očekuju u Srbiji, sa posebnim osvrtom na popodnevne časove.

Prema informacijama sa sajta RHMZ-a, u popodnevnim časovima se očekuju padavine u delovima Vojvodine, Pomoravlja i istočne Srbije, kao i na širem području prestonice Beograda. Očekuje se kiša slabog intenziteta, koja bi mogla uticati na lokalne uslove u navedenim regionima.

Za jugoistočnu i jugozapadnu Srbiju, kao i prostor Kosova i Metohije, RHMZ je upalio žuti meteoalarm zbog očekivanih snežnih padavina. Ovo upozorenje je važno imati u vidu prilikom planiranja putovanja i boravka na otvorenom, kako bi se preventivno delovalo u skladu sa vremenskim prilikama.

Upozorenje na jak vetar u istočnoj Srbiji

U istočnoj Srbiji na snazi je upozorenje na jak vetar, što može uticati na kretanje i bezbednost građana. Preporuka je da se prate zvanična saopštenja i preduzmu odgovarajuće mere predostrožnosti ukoliko se planira putovanje ili boravak na otvorenom prostoru.

Navedene najave su važne imati u vidu kako bi se adekvatno pripremili i reagovali u skladu sa promenljivim vremenskim uslovima. Ostanite informisani i pratite zvanična upozorenja kako biste bezbedno proveli vreme tokom narednih dana.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading