"DŽULIJA I JA BAŠ UŽIVAMO..."! Američki ambasador Kristofer Hil čestitao Srbima Novu godinu! (VIDEO)

Autor:

Vesti

30.12.2023

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegova supruga Džulija je na početku snimka poželela srećnu Novu godinu na srpskom.

"DŽULIJA I JA BAŠ UŽIVAMO..."! Američki ambasador Kristofer Hil čestitao Srbima Novu godinu! (VIDEO)

Foto: Twitter

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil poželeo je srećnu Novu godinu građanima Srbije.

 

 

- Praznici su vreme kada treba da budete sa svojom porodicom i prijateljima. Džulija i ja zaista uživamo u vremenu koje provodimo ovde. Stekli smo mnogo prijatelja i radujemo se da upoznamo još mnogo Srba ovde - rekao je Hil u video-snimku objavljenom na društvenoj mreži X (Tviter).

Njegova supruga Džulija je na početku snimka poželela srećnu Novu godinu na srpskom.

- Svima želimo srećan Božić i srećnu i zdravu Novu godinu - rekla je ona.

Kristofer Robert Hil je pre dolaska u Srbiju bio ambasador Sjedinjenih Država u Makedoniji, Poljskoj i Južnoj Koreji. Došao je na ambasadorsko mesto u Srbiji skoro u isto vreme kada je Gabrijel Eskobar imenovan za glavnoga američkog pregovarača za Zapadni Balkan. Eskobar i Hil su ranije zajedno radili na pitanjima Balkana i srednje Evrope i pripadali su istoj administraciji Demokratske stranke.

Bio je najbliži pomoćnik Ričarda Holbruka i specijalni izaslanik za Kosovo tokom 1998. i 1999. godine. Jedno vreme je radio i kao vanredni profesor na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku.

U Stejt department dolazi 1977. godine. Od 1983. do 1985. godine je bio sekretar za ekonomska pitanja ambasade SAD u Seulu. Između 1996. i 1999. godine je bio američki ambasador u Makedoniji, a tokom 1998. i 1999. godine je bio specijalni izaslanik za Kosovo. Ambasador u Poljskoj je bio od 2000. do 2004. godine. Ponovo se vratio u Južnu Koreju 2004. godine, kao američki ambasador.

Oženjen je sa Džuli En Riček, učiteljicom iz Trežur Ajlanda. Sa njom ima troje odrasle dece.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading