NEĆEMO DOVEKA UŽIVATI U PROLEĆNIM TEMPERATURAMA! IPAK ĆE BITI SNEGA - A EVO I KADA! Meteorolog Ristić otkrio detaljnu prgnozu za praznike

Autor: D.B.

Vesti

26.12.2023

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ipak će biti snega!

NEĆEMO DOVEKA UŽIVATI U PROLEĆNIM TEMPERATURAMA! IPAK ĆE BITI SNEGA - A EVO I KADA! Meteorolog Ristić otkrio detaljnu prgnozu za praznike

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Printskrin/Youtube/K1TV

Meteorolog Ivan Ristić najavio je da će toplo vreme trajati do kraja ove godine, ali da nas za Novu godinu očekuje promena vremena. Prema njegovim rečima, 31. decembra stiže kiša koja bi mogla da preraste u sneg.


Prema CFS modelu, prava zima stiže već od 3. januara sa obilnim snežnim padavinama i temperaturama ispod 0°C. Meteorolog Ristić najavljuje da nas očekuje pravi zimski ambijent čak do kraja januara, što je značajna promena u odnosu na prethodne godine.

Meteorolog Ristić ističe da dolazi do stratosferskog zagrevanja, što će dovesti do totalne promene meteorološke situacije na planeti. Prema njegovim rečima, ova nestabilnost rezultira različitim prognozama meteoroloških modela, što otežava pravljenje precizne prognoze za naredni period.


Nakon Nove godine, očekuje se postepeni pad temperature, a hladno vreme trebalo bi da potraje od Božića pa narednih 20 dana.

Prema prognozi RHMZ-a, u Srbiji se očekuje magla u nizijama, kotlinama i rečnim dolinama tokom jutarnjih sati, dok će tokom dana biti suvo sa sunčanim periodima i dnevnim temperaturama znatno iznad proseka za ovaj period godine. Za Novu godinu, temperatura će se kretati između 3 i 6 stepeni, uz mogućnost kiše koja bi mogla da preraste u sneg.

RHMZ najavljuje naoblačenje sa kišom i padom temperature, a u brdsko-planinskim predelima očekuje se sneg. U utorak će biti oblačno i hladno, sa slabom kišom, dok se na planinama očekuje slab sneg.

U svakom slučaju, izgleda da nas očekuju značajne promene u vremenskim prilikama nakon Nove godine, pa bi bilo dobro da budemo pripremljeni za hladnije vreme i moguće snežne padavine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading