KAO DA SE DOČEKUJE PROLEĆE, A NE ZIMA! Današnja maksimalna temperatura će vas šokirati - tokom dana pretežno sunčano i natprosečno toplo!

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

26.12.2023

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U utorak se očekuje oblačno i hladno vreme, sa slabom kišom i mogućim slabim snegom na planinama.

KAO DA SE DOČEKUJE PROLEĆE, A NE ZIMA! Današnja maksimalna temperatura će vas šokirati - tokom dana pretežno sunčano i natprosečno toplo!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

U skladu sa najnovijim prognozama Republičkog hidrometerološkog zavoda, sutrašnje jutro u Srbiji donosi ponegde slab mraz, dok se po kotlinama, dolinama reka i visoravnima jugozapadne i južne Srbije očekuje magla. Ovo će svakako uticati na početak dana i može zahtevati dodatni oprez u saobraćaju.

Tokom dana se očekuje pretežno sunčano vreme, sa natprosečno toplim temperaturama. U Vojvodini će biti prisutna umerena dnevna oblačnost, dok se na istoku zemlje, posebno posle podne i uveče, može očekivati pojačanje zapadnog i jugozapadnog vetra.

Najniža temperatura od -1 do 7 stepeni, dok će najviša dostizati vrednosti od 12 do 17 stepeni Celzijusa. Beograd će takođe biti obasjan suncem, uz slab južni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura u glavnom gradu će se kretati od 4 do 7 stepeni, dok će najviša biti oko 14 stepeni Celzijusa.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović



U narednih sedam dana, do 2. januara, očekuje se sličan scenario. Jutra će biti obeležena maglom u nizijama, kotlinama i rečnim dolinama, dok će danju biti suvo sa sunčanim periodima i dnevnom temperaturom znatno iznad proseka za ovaj period godine. Jedina promena očekuje se u nedelju, 31. decembra, kada se na severu zemlje, a tokom noći ka ponedeljku i u ostalim krajevima, očekuje naoblačenje praćeno kišom i padom temperature, dok se u brdsko-planinskim predelima može javiti i sneg.

U utorak se očekuje oblačno i hladno vreme, sa slabom kišom i mogućim slabim snegom na planinama. Ove promene u vremenskim prilikama mogu uticati na planove za doček Nove godine, posebno u večernjim satima, te se preporučuje praćenje najnovijih vremenskih informacija kako bi se adekvatno planirale aktivnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading