JEDAN DEO SRBIJE U PLUSU, A DRUGI OKOVAN SNEGOM! U ovom delu zemlje automobili zatrpani, sve paralisano - ledenice samo što ne počnu padati (FOTO)

Autor: T.V.

Vesti

17.12.2023

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obilni sneg bio je praćen i veoma jakim severnim vetrom, ali dobra vest je da su padavine prestale.

JEDAN DEO SRBIJE U PLUSU, A DRUGI OKOVAN SNEGOM! U ovom delu zemlje automobili zatrpani, sve paralisano - ledenice samo što ne počnu padati (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

U protekla dva dana, planinska područja na jugu Srbije, posebno planine na Kosovu i Metohiji, zabeležila su izuzetno obilne snežne padavine.

Na Šar planini, selo Brezovica je dobila čak metar novog snežnog pokrivača. Padavine su bile praćene snažnim severnim vetrom, izazivajući smetove i nanose.

Dobra vest je da su padavine prestale, a u narednom periodu se očekuje suvo i stabilno vreme.

 

 

U Srbiji se prognozira pretežno sunčano i toplije sutra, uz slab mraz ujutro, lokalnu maglu u Vojvodini i rečnim dolinama, te umeren do jak zapadni vetar.

Temperature će varirati od minus 6 do 1 stepen Celzijusa ujutro, do 6 do 14 stepeni Celzijusa tokom dana.

U utorak i sredu se očekuje pretežno sunčano i relativno toplo vreme, s lokalnom pojavom jutarnje magle.

U četvrtak će doći do umerenog naoblačenja, ali će ostati suvo.

Uveče na severu, a tokom noći i u petak u ostalim delovima zemlje, očekuje se jače naoblačenje s kišom, dok će na planinama padati sneg.

Nakon toga, sledi delimično do potpuno oblačno vreme uz pad temperature, s ponekim slabim mešovitim padavinama u subotu, koje će se pojačati drugog dana vikenda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading