PROLEĆE U DECEMBRU! Pred nama izuzetno prijatni dani: Temperature će u pojedinim mestima ići do 20 stepeni - Ovo je detaljna prognoza za sledeću nedelju

Autor: D.B.

Vesti

24.12.2023

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiju u narednim danima očekuje pravo prolećno vreme.

PROLEĆE U DECEMBRU! Pred nama izuzetno prijatni dani: Temperature će u pojedinim mestima ići do 20 stepeni - Ovo je detaljna prognoza za sledeću nedelju

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Šetnja po lepom vremenu

Nakon nedavnog lošeg vremena koje je zadesilo Srbiju, meteorolog Đorđe Đurić najavljuje stabilizaciju vremenskih prilika u narednom periodu.

U nedelju sunčano na jugu i jugozapadu, dok će na ostalim predelima biti oblačno sa kišom u pojedinim delovima. Jutarnje temperature će se kretati od 1°C na jugoistoku do 7°C na zapadu Srbije, dok će maksimalne dnevne temperature biti od 13 do 17°C.

Početak naredne sedmice donosi toplije vreme koje će ličiti na proleće. Jutarnje magle i mraza biće prisutne na pojedinim mestima, dok će tokom dana biti sunčano i veoma toplo za ovo doba godine. Maksimalne temperature će se kretati od 14 do 20°C u ponedeljak, od 12 do 16°C u utorak i od 10 do 15°C u sredu.


U drugoj polovini sedmice očekuje se stabilno vreme sa pretežno sunčanim ili umereno oblačnim vremenom. Maksimalne temperature biće od 10 do 15°C, dok će minimalne temperature uglavnom biti u plusu. Magla i mraz će se zadržati samo u kotlinama i planinskim predelima.


Ovakvo stabilno vreme, nalik prolećnom, biće posledica visokog vazdušnog pritiska i termičkog visinskog grebena sa Mediterana, uz advekciju vrlo tople vazdušne mase. Sever i severozapad Evrope će istovremeno biti pogođeni snažnim ciklonama i olujama sa severa Atlantika.


Prema trenutnim prognozama, narednih 10 dana neće doći do zimskog zahlađenja sa snegom u Srbiji, te se očekuje da novogodišnji praznici proteknu u blagom i veoma ugodnom vremenu. Prosečne temperature za kraj decembra su od 2 do 6°C, dok će u narednim danima biti toplije za 10 do 15 stepeni, a do kraja godine temperature će biti više za 5 do 10 stepeni.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading