VREME SE OZBILJNO IGRA SA NAMA! U jednom delu zemlje SUNCE, u drugom SNEG - OPET SE OGLASIO RHMZ: Upaljen meteo alarm

Autor: D.B.

Vesti

20.01.2024

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod najavljuje da će jutarnji mraz biti najizraženiji u nedelјu i ponedelјak na severu i zapadu Srbije, sa minimalnim temperaturama ispod -5 °C.

VREME SE OZBILJNO IGRA SA NAMA! U jednom delu zemlje SUNCE, u drugom SNEG - OPET SE OGLASIO RHMZ: Upaljen meteo alarm

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ, ST/N. MANDIĆ, Tanjug/J. ILIĆ

Republički hidrometeorološki zavod je saopštio da će danas u Srbiji biti oblačno, sa izuzetkom severa gde će biti sunčano, dok se sneg očekuje na jugozapadu, jugu i istoku, kao i na visokim planinama. Prestanak padavina se očekuje tokom večeri, uz slab do umeren severozapadni vetar, koji će povremeno biti jak na istoku tokom prepodneva.

Satelitski snimci potvrđuju padavine na jugu i jugoistoku Srbije

Sajt "vremeradar" i satelitski snimci jasno pokazuju prisustvo padavina na jugu i jugoistoku Srbije. Padavine se očekuju i u nastavku dana, dok se prestanak padavina očekuje tokom večeri. Najviša temperatura danas će se kretati od -1 na jugu do +3 °C na severu, uz suvo vreme i delimično razvedravanje tokom noći.

Jutarnji mraz i promenljivo vreme u narednim danima

Republički hidrometeorološki zavod najavljuje da će jutarnji mraz biti najizraženiji u nedelјu i ponedelјak na severu i zapadu Srbije, sa minimalnim temperaturama ispod -5 °C. Na jugu i istoku zemlјe mraz će biti najjači u ponedelјak i utorak, kada su prognozirane minimalne temperature od -10 do -5 °C, lokalno i niže. Dnevna temperatura će biti u porastu, uz mogućnost toplјenja snega i zaleđivanja mokrih površina u noćnim satima, što može dovesti do pojave poledice.

Različite temperature širom Srbije

Prema poslednjim merenjima RHMZ, najhladnije je bilo na Kopaoniku gde je izmereno 10 stepeni ispod nule, dok je temperatura u minusu zabeležena i u drugim mestima kao što su Crni Vrh, Sjenica, Zlatibor, Vranje, Valjevo, S. Palanka, Niš i Dimitrovgrad. U isto vreme, na severu i zapadu Srbije temperatura je u plus, uz vedro i sunčano vreme.

Žuto meteo upozorenje zbog snega i leda

Žuto meteo upozorenje je trenutno na snazi samo u jugoistočnoj Srbiji i na prostoru KiM zbog snega i leda. Iako su ove vremenske pojave prognozirane, potreban je oprez prilikom planiranja aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Preporučuje se nastavak informisanja o očekivanim meteorološkim uslovima i izbegavanje nepotrebnih rizika.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading