PRED NAMA LEDENI VIKEND! Ovo je jutros NAJHLADNIJI GRAD u Srbiji: Izmereno čak -13! UPALJEN METEOALARM

Autor: D.B.

Vesti

13.01.2024

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji će danas biti umereno oblačno i malo toplije vreme sa sunčanim intervalima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

PRED NAMA LEDENI VIKEND! Ovo je jutros NAJHLADNIJI GRAD u Srbiji: Izmereno čak -13! UPALJEN METEOALARM

Foto: shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod je saopštio da će danas u Srbiji biti umereno oblačno i malo toplije vreme sa sunčanim intervalima.

Ujutru, a na istoku Srbije i pre podne, biće umereno do potpuno oblačno, suvo i hladno vreme, uz slab mraz. U planinskim predelima istočne Srbije tokom jutra provejavanje slabog snega. Vetar će biti slab i umeren, na istoku Srbije jak, zapadni i severozapadni, posle podne u skretanju na južni i jugozapadni pravac. Jutarnja temperatura će se kretati od minus osam do minus dva, a najviša dnevna od minus jedan do pet stepeni.

Vremenska prognoza za Beograd


U Beogradu će tokom jutra biti umereno do potpuno oblačno, suvo i hladno vreme, uz slab jutarnji mraz. Tokom dana se očekuje malo do umereno oblačno i malo toplije vreme sa sunčanim intervalima. Vetar će biti slab i umeren, pre podne zapadni, posle podne u skretanju na južni i jugozapadni pravac. Jutarnja temperatura će se kretati od minus pet do minus tri, a najviša dnevna oko tri stepena.

Najniže temperature

Prema merenjima RHMZ, jutros u šest sati najhladnije je bilo na Kopaoniku, gde je izmereno 13 stepeni ispod nule. Takođe, temperature su bile u minusu i u ostalim delovima Srbije. Na Zlatiboru je izmereno minus osam, u Zaječaru i Sjenici minus sedam stepeni. U gradovima poput Novog Sada, Beograda i Niša temperature su bile dva stepena ispod nule.

Meteo alarm

U celoj Srbiji je na snazi žuti meteo alarm zbog snega/leda. Takođe, upozorenje je upaljeno i zbog niskih temperatura u Sremu, Šumadiji, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM. Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno, te je neophodan oprez prilikom planiranja aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Vremenska prognoza za naredne dane

U nedelju se očekuje suvo vreme sa dužim sunčanim periodima uz jutarnji mraz i toplije vreme tokom dana u odnosu na subotu za 2 do 5 stepeni. Vetar će biti slab južni i jugozapadni, a pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura će se kretati od -12°C do -3°C, a maksimalna od 2°C do 6°C.

U ponedeljak (15. januar) će biti još malo toplije uz postepeno naoblačenje koje će popodne usloviti slabu kišu, najpre na severu i jugozapadu Srbije, a na planinama sneg. U noći ka utorku će padati slaba kiša i susnežica. U utorak će biti malo hladnije. Na severu Vojvodine se očekuje razvedravanje, dok će u ostalim krajevima biti oblačno sa kišom, susnežicom i snegom koji će odlaziti ka jugoistoku Srbije uz prestanak padavina od severa ka jugu. U sredu ujutru će biti mraz, a tokom dana toplije nego u utorak. U četvrtak se očekuje dalje zatopljenje uz naoblačenje i moguću kišu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading