ZBOG EKSTREMNIH VREMENSKIH USLOVA NA SNAZI DVA METEOALARMA: Srbija osvanula u DEBELOM MINUSU, u ova dva grada izmereno -12 stepeni! EVO ŠTA NAS ČEKA DO KRAJA NEDELJE

Autor: D.B.

Vesti

11.01.2024

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ najavljuje da se i sutra ujutru očekuje umeren i jak mraz širom zemlje, sa temperaturama od -12 do -5 stepeni Celzijusa, lokalno i nižim.

ZBOG EKSTREMNIH VREMENSKIH USLOVA NA SNAZI DVA METEOALARMA: Srbija osvanula u DEBELOM MINUSU, u ova dva grada izmereno -12 stepeni! EVO ŠTA NAS ČEKA DO KRAJA NEDELJE

Foto: shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da će u Srbiji jutarnje temperature biti niske, uz umeren i jak mraz, kao i pojavu magle, dok se tokom dana očekuje sunčano vreme, ali i dalje hladno.

Situacija u jutarnjim satima

Jutros u šest časova, najniže temperature zabeležene su u Sremskoj Mitrovici i Zaječaru, gde je termometar pokazao -12 stepeni Celzijusa. U Kragujevcu, Negotinu i Dimitrovgradu izmereno je -11 stepeni, dok je najtoplije bilo u Vranju sa -5 stepeni.

Prognoza za naredne dane

RHMZ najavljuje da se i sutra ujutru očekuje umeren i jak mraz širom zemlje, sa temperaturama od -12 do -5 stepeni Celzijusa, lokalno i nižim. Za vikend se predviđa slab i umeren mraz, sa temperaturama od -8 do -1 stepen Celzijusa. Međutim, od nedelje, 14. januara, očekuje se porast dnevnih temperatura, dok se izraženije otopljenje prognozira sredinom naredne sedmice.

Meteoalarmi u Srbiji

Danas su na snazi dva meteoalarma u Srbiji - narandžasti i žuti. Narandžasti meteoalarm važi za Bačku, Srem, Šumadiju, zapadnu i jugozapadnu Srbiju i upozorava na ekstremno niske temperature. Sa druge strane, žuti meteoalarm izdat je zbog pojave snega, leda, magle, ali i niske temperature u pojedinim delovima zemlje.

Iako nas očekuje hladno vreme sa umerenim i jakim mrazem, RHMZ najavljuje postepeni porast temperatura od nedelje, a posebno izraženo otopljenje sredinom naredne sedmice. Građani Srbije se upozoravaju da budu oprezni prilikom vožnje zbog moguće pojave poledice usled niskih temperatura i magle.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading