NEMA VIŠE "VRDANJA" Svi Beograđani su dužni da svoje ulaze zgrada, lokale i kućne prilaze DRŽE OČIŠĆENIM: Pored snega, na OVO treba obratiti posebnu pažnju!

Autor: D.B.

Vesti

10.01.2024

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlukom o komunalnom redu u Beogradu svi su dužni da očiste prostor ispred svojih ulaza u zgradu, kućnih prilaza, lokala.

NEMA VIŠE "VRDANJA" Svi Beograđani su dužni da svoje ulaze zgrada, lokale i kućne prilaze DRŽE OČIŠĆENIM: Pored snega, na OVO treba obratiti posebnu pažnju!

Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Odluka o komunalnom redu u Beogradu donosi nove obaveze za sve građane. Prema novim pravilima, svi su dužni da očiste prostor ispred svojih ulaza u zgradu, kućnih prilaza, lokala. Ova odluka ima za cilj da unapredi čistoću i bezbednost javnih površina tokom zimskih meseci.


U razgovoru za emisiju "Puls Srbije", profesionalna upravnica Tamara Nenadić istakla je da je važno da građani shvate svoju odgovornost kada je u pitanju čišćenje snega. Ona je naglasila da je organizacija rasporeda za čišćenje snega pre zime ključna kako bi se izbegle neprijatne situacije i kako bi se osigurala pravovremena i efikasna akcija čišćenja.

Nenadić je istakla da je raspored čišćenja snega ponekad problematičan jer uvek postoji mogućnost da neko nastrada kad je neki stan već očišćen. Ipak, istakla je važnost solidarnosti među stanarima i organizovanja čišćenja snega, pogotovo ako postoje stariji stanari koji nisu u mogućnosti da samostalno obave ovaj zadatak.

Organizacija rasporeda za čišćenje snega

Jedna od ključnih tačaka razgovora bila je organizacija rasporeda za čišćenje snega. Nenadić je objasnila da postoji raspored za određivanje koji stanovi čiste sneg određenog dana, pridržavajući se sistema parnih ili neparnih dana. Ova organizacija omogućava ravnomernu raspodelu obaveza među stanarima i olakšava održavanje čistoće.

 

Posebna pažnja posvećena je prevenciji ledenica na zgradama. Nenadić je istakla da je važno očistiti ledenice usmerene ka javnoj površini kako bi se izbegle potencijalne opasnosti po automobile i prolaznike. Ovo je jedan od ključnih koraka u očuvanju bezbednosti tokom zimskih meseci.

Nenadić je naglasila da je odgovornost za čišćenje snega na celoj stambenoj zajednici te da je zajednička obaveza svih stanara da se ova obaveza ispuni. U situacijama kada određeni stanar nije u mogućnosti ili ne želi da očisti sneg, agencija se angažuje kako bi se osiguralo da se zadatak obavi, ističući da je ovo zajednička obaveza svih stanara.

Odluka o komunalnom redu u Beogradu donosi nova pravila i obaveze za građane, ali istovremeno ističe važnost solidarnosti i zajedničke odgovornosti u održavanju čistoće i bezbednosti tokom zimskih meseci.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading