VODITE RAČUNA, I NE IZLAZITE BEZ PREKE POTREBE! Srbija OKOVANA SNEGOM - U poslednjih nekoliko dana sve više PRELOMA, na ledu je svaki teži

Autor: D.B.

Vesti

10.01.2024

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ističući ozbiljnost povreda tokom ledenih dana, doktor Baščarević naglašava da su i manje povrede kod starijih osoba dodatno rizične za zdravlje te apeluje na građane da budu oprezni i da se čuvaju tokom ovakvih vremenskih uslova.

VODITE RAČUNA, I NE IZLAZITE BEZ PREKE POTREBE! Srbija OKOVANA SNEGOM - U poslednjih nekoliko dana sve više PRELOMA, na ledu je svaki teži

Foto: shutterstock

Sa prvim snegom i ledenim danima, Institut za ortopediju "Banjica" beleži značajan porast pacijenata sa teškim prelomima. Direktor Instituta, doktor Zoran Baščarević, ističe da je samo u ponedeljak hitna služba zabeležila više od 20 pacijenata sa povredama koje zahtevaju hiruršku intervenciju.

Ovih dana, broj pregleda na Ortopedskoj klinici je manji, ali se beleži povećan broj pacijenata sa teškim traumama. Doktor Baščarević apeluje na građane da izbegavaju šetnju tokom ledenih dana i da ostanu kod kuće, ističući da su povrede dominantno zabeležene kod osoba srednjeg životnog doba koje su izlazile napolje iz određenih obaveza.

Opasnosti leda i padova

Doktor Baščarević upozorava da je obuća manje bitan faktor prilikom padova na ledu te ističe da čak i zimska obuća ne pruža dovoljnu zaštitu. Posebno naglašava opasnost od držanja ruku u džepovima prilikom pada, što može rezultirati prelomima lakta ili drugih zglobova. Takođe, skreće pažnju na klizavost pešačkih prelaza zbog farbe, ističući da je potrebno biti oprezan čak i na tim mestima.

Apel za oprez

Ističući ozbiljnost povreda tokom ledenih dana, doktor Baščarević naglašava da su i manje povrede kod starijih osoba dodatno rizične za zdravlje te apeluje na građane da budu oprezni i da se čuvaju tokom ovakvih vremenskih uslova. Uveren je da će naredni dani doneti poboljšanje vremena i smanjenje broja povreda.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading