MESECIMA MU NIKO NEĆE PRIĆI: Otkriveno do kada je Đoković siguran na vrhu ATP liste!

Autor: P. Z.

Sport

25.01.2024

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije humano šta Nole radi rivalima.

MESECIMA MU NIKO NEĆE PRIĆI: Otkriveno do kada je Đoković siguran na vrhu ATP liste!

Foto: www.profimedia.rs

Najveći teniser svih vremena Novak Đoković trenutno provodi 409. nedelju na prvom mestu ATP liste, a tu će ostati i nakon Australijan opena, s obzirom na eliminaciju Karlosa Alkaraza, jedinog čoveka koji je mogao da ga ugrozi.

Nole na taj način nije tron sačuvao samo do kraja prvog grend slema u sezoni, već zbog prošlogodišnjih rezultata, niko neće moći da ga prestigne sve do kraja Rolan Garosa!

Španski novinar Hose Morgado je na svom Tviter nalogu obelodanio taj podatak, uz konstataciju da to znači da čak ni 500 nedelja na vrhu ATP liste više ne zvuči nerealno.

S obzirom na to da Rolan Garos traje do 9. juna, lako se može izračunati da Đoković u džepu ima već 428 nedelja na svetskom tronu.

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Što se singla tiče, Srbiji je u Melburnu ostao samo jedan predstavnik, a to je, očekivano, Novak Đoković.

Takmičenje je u osmini finala završio Miomir Kecmanović, u prvom kolu su eliminisani Dušan Lajović, Laslo Đere i Aleksandra Krunić, dok kroz kvalifikacije nisu uspeli da prođu Hamad Međedović, Olga Danilović i Natalija Stevanović.

Sa druge strane, u konkurenciji parova niko više od srpskih tenisera ili teniserki nije ostao, pošto su eliminisani Nikola Ćaćić, Laslo Đere, Miomir Kecmanović i Aleksandra Krunić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading