NOVAK JE GOAT! Veštačka inteligencija otklonila svaku nedoumicu!

Autor: P. Z.

Sport

25.01.2024

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kristalno je jasno da su Nadal i Federer ostali iza Đokovića.

NOVAK JE GOAT! Veštačka inteligencija otklonila svaku nedoumicu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je GOAT

Najbolji teniser planete Novak Đoković igraće u petak polufinale Australijan opena protiv Janika Sinera, što znači da je samo dve pobede udaljen od 25. grend slem titule u karijeri.

Time bi dodatno uvećao svoju prednost u odnosu na Rodžera Federera i Rafaela Nadala u GOAT trci.

Upravo ta GOAT trka bila je povod da jedan korisnik društvenih mreža objavi svoj "razgovor" sa veštačkom inteligencijom.

Naime, on je upitao ko je najbolji teniser svih vremena, a veštačka ineligencija mu je odgovorila da je to neko od "velike trojke", te da je odgovor na to pitanje za svakoga subjektivan.

Međutim, to nije pokolebalo korisnika, koji je potom upitao ko ima najviše grend slem titula, najviše bilo kojih velikih titula, najviše nedelja na prvom mestu ATP liste i bolji međusobni skor od preostala dva člana "velike trojke".

Naravno, odgovor na sva ta pitanja bio je Novak Đoković, što je nateralno veštačku inteligenciju da dobro razmisli i da u ponovljenom pitanju ko je najbolji teniser svih vremena jasno kaže da je to Nole.

Dakle, može se reći da je ovim odgovorom konačno stavljena tačka na GOAT trku!

Đoković protiv Nadala i Federera

Novak Đoković je u karijeri odigrao ukupno 109 mečeva protiv Rafaela Nadala i Rodžera Federera, a protiv obojice ima bolji međusobni skor. Nole je Rafu pobedio 30 puta, a doživeo je 29 poraza, dok je Rodžera savladao u 27 navrata, a izgubio je 22 puta.

Što se grend slem titula tiče, Srbin je apsolutni rekorder sa 24, Španac je osvojio 22, dok je Švajcarac stao na 20.

Kada su u pitanju ostale titule, Novak je i tu neprikosnoven. Đoković je Završni turnir osvajao sedam puta, Federer šest, Nadal nijednom, a kada su Mastersi u pitanju Novak ima 40 trofeja, Rafa 36, a Rodžer 28.

Srpski as je na vrhu ATP liste bio 409 nedelja i taj niz i dalje traje, Švajcaraj je stao na 310, a Španac ih je sakupio 209. Takođe, Nole je ubedljiv i po broju godina koje je završio na prvom mestu, jer je to bio slučaj u osam navrata, dok su njegovi rivali to uspeli da urade po pet puta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading