JUTARNJI ŠPIC PARALIŠE AUTO-PUT I PANČEVAC! I OVI delovi grada zakrčeni (FOTO)

Autor:

Vesti

25.01.2024

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo gde su ovog jutra najkritičnije tačke!

JUTARNJI ŠPIC PARALIŠE AUTO-PUT I PANČEVAC! I OVI delovi grada zakrčeni (FOTO)

Foto: naxi kamere/printscreen

I ovog jutra u identično vreme počeo je jutarnji špic na ulicama Beograda. Gužvi ima na veliki saobraćajnicama, pa se blagovremeno treba informisati pre nego što krenete iz svojih kuća.

Kolone se formiraju na Gazeli i Pančevačkom mostu i saobraćaj u ovom delu se odvija otežano. Gužva je i u Takovskoj ulici, na Autokomandi, kao i na Brankovom mostu.

Kao i svako jutro, velike se kolone formiraju na auot-putu, naročito u delu od Dušanovca i Konjarnika do Autokomande.

Stanje na putevima u Srbiji

Kolovoz je vlažan i snega ima do 5 centimetara na putnom pravcu Divljaka - Ivanjica - Javor, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je jutros Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Prema podacima Zimske službe "Puteva Srbije" u 4:57, na ostalim putnim pravcima prvog i drugog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Novog Pazara, Kolubare i Užica.

Na području Zaječara, sitni odroni učestali su duž nestabilnih kamenih kosina i u klisurama, najviše na putu Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.
Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova i kotlina.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima:

  • II B-338   Valjevo - Lelić - Mravinjci, preko Mravinjaca
  • II A-210   Jošanička Banja - Kopaonik
  • II A-199   Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica
  • II A-197   Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana
  • II A-198   Odvraćenica - Preko Brdo
  • II B-409   Kumanica - Gleđica
  • II A-210   Kopaonik - Rudnica
  • II A-211   Kopaonik - Jaram
  • II A-198   Raška - Kuti - Odvraćenica

"Putevi Srbije" savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo. 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading