ŠOK! NAJVEĆI NOLETOV RIVAL ELIMINISAN SA AUSTRALIJAN OPENA! Đoković SVE BLIŽI tituli!

Autor:

Sport

24.01.2024

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno neočekivani poraz!

ŠOK! NAJVEĆI NOLETOV RIVAL ELIMINISAN SA AUSTRALIJAN OPENA! Đoković SVE BLIŽI tituli!

Foto: www.profimedia.rs

Karlos Alkaraz je eliminisan sa Australijan opena! Ovakvom ishodu niko nije mogao da se nada - Španac je završio učešće u četvrtfinalu porazom od Aleksandra Zvereva, sa 3:1 u setovima!

Saša je imao rezultat 2:0 pri kom je bio na samo dva poena od pobede, nakon što je u prva dva seta "počistio" Španca sa 6:1 i 6:3. Međutim, nakon minusa od tri gema, Alkaraz je uspeo da se vrati i da u taj-brejku osvoji četvrti set, te tako nagovesti buđenje. Da stvar bude još gora po šestog tenisera sveta, on je na početku poslednjeg seta imao problema sa stopalom, pa se činilo da sve u tom momentu ide u korist Alkaraza.

Ipak, nije Zverev dozvolio da to utiče na njega, već je zaigrao hrabro i nadoknadio minus od 4-3 u gemovima u poslednjem setu, da bi ga kasnije i osvojio.

U polufinalu će ga čekati Danil Medvedev koji je ranije posle pet setova eliminisao Huberta Hurkača.

Pobednik tog polufinala igraće u finalu sa boljim iz duela Novak Đoković - Janik Siner.

Pre početka turnira Alkaraz je važio za najozbiljniju pretnju Đokoviću kada je u pitanju put do trona, ali njegovom eliminacijom stvari se menjaju. 

Podsetimo, Španac je imao prilike da se susretne sa jednim Srbinom na ovogodišnjem Australijan openu. 

Miomir Kecmanović poražen je u osmini finala prvog Grend slema u sezoni od drugog nosioca Karlosa Alkaraza.

Španac je slavio rezultatom 3:0 (6:4, 6:4, 6:0), posle jednog sata i 50 minuta igre. Srbin je Špancu pružio dobar otpor u prva dva seta, u kojima je koban po njega bio po jedan loše odigran servis gem, dok je u trećem posustao i Alkaraz ga je počistio sa terena.

Podsetimo, titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading