ORGANIZATORI ODREDILI TERMIN: Evo kada se Kecmanović protiv nosioca bori za mesto u šesnaestini finala Australijan opena!

Autor: P. Z.

Sport

17.01.2024

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miomir zna tačnu satnicu početka svog meča.

ORGANIZATORI ODREDILI TERMIN: Evo kada se Kecmanović protiv nosioca bori za mesto u šesnaestini finala Australijan opena!

Foto: Starsport

Srpski teniser Miomir Kecmanović će u noći između srede i četvrtka igrati meč drugog kola Australijan opena protiv 24. nosioca Jana-Lenarda Štrufa.

Organizatori prvog grend slem turnira u sezoni odlučili su da taj duel stave na teren broj 7, a s obzirom na to da će otvoriti program na njemu već se zna i tačno vreme početka. Duel između Srbina i Nemca počeće u 3 časa posle ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Što se favorita iz muškog dela žreba tiče, Karlos Alkaraz će oko 3.30 izaći na teren Rod Lejver arene sa Lorencom Sonegom, na istom mestu će oko 11 časova zaigrati Danil Medvedev i Emil Rusuvori, na Margaret Kort areni će od 9 sati igrati Holger Rune i Artur Kazo, a Aleksander Zverev će na teren Džon Kain arene izaći odmah sat vremena posle ponoći zajedno sa Lukasom Klajnom.

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Što se singla tiče, Srbiji su u Melburnu ostala samo dva predstavnika, a to su Novak Đoković i Miomir Kecmanović.

Takmičenje su u prvom kolu završili Dušan Lajović, Laslo Đere i Aleksandra Krunić, dok kroz kvalifikacije nisu uspeli da prođu Hamad Međedović, Olga Danilović i Natalija Stevanović.

Sa druge strane, u konkurenciji parova oprobaće se specijalista za dubl Nikola Ćaćić, kao i svi koji su se našli u glavnom žrebu singlova, osim Noleta, a to su Lajović, Đere, Kecmanović i Krunićeva.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading