SENZACIJU PRIREDIO 170. REKET SVETA: Ništa od nove titule na Australijan openu za bivšeg broja 1!

Autor: P. Z.

Sport

17.01.2024

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobeda je došla posle velikog preokreta.

SENZACIJU PRIREDIO 170. REKET SVETA: Ništa od nove titule na Australijan openu za bivšeg broja 1!

Foto: Tanjug/AP

Australijan open

Relativno nepoznata ruska teniserka Marija Timofejeva priredila je prvorazrednu senzaciju na Australijan openu, pošto je u drugom kolu pobedila Karolinu Voznijacki, nekada najbolju igračicu planete.

Trenutno 170. teniserka sveta je i šampionku Australijan opena iz 2018. godine savladala posle preokreta sa 2:1 (1:6, 6:4, 6:1), nakon dva sata i 23 minuta borbe.

Timofejeva će se u šesnaestini finala u Melburnu sastati sa pobednicom meča Beatriz Hadad Maja - Alina Kornejeva.

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Što se singla tiče, Srbiji su u Melburnu ostala samo dva predstavnika, a to su Novak Đoković i Miomir Kecmanović.

Takmičenje su u prvom kolu završili Dušan Lajović, Laslo Đere i Aleksandra Krunić, dok kroz kvalifikacije nisu uspeli da prođu Hamad Međedović, Olga Danilović i Natalija Stevanović.

Sa druge strane, u konkurenciji parova oprobaće se specijalista za dubl Nikola Ćaćić, kao i svi koji su se našli u glavnom žrebu singlova, osim Noleta, a to su Lajović, Đere, Kecmanović i Krunićeva.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading