RHMZ NAJAVIO POGORŠANJE VREMENA, U NAREDNA 2 SATA NA UDARU PLJUSKA OVI DELOVI: Kiša se očekuje i na širem području Beograda

Autor:

Vesti

05.03.2024

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo pogoršanje vremena može imati značajan uticaj na saobraćaj i poljoprivredu u određenim regionima.

RHMZ NAJAVIO POGORŠANJE VREMENA, U NAREDNA 2 SATA NA UDARU PLJUSKA OVI DELOVI: Kiša se očekuje i na širem području Beograda

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) upozorio je da će u narednim satima doći do pogoršanja vremena u većem delu zemlje. Prema saopštenju RHMZ-a, očekuje se pojava kratkotrajne kiše ili lokalnog pljuska. Konkretno, u naredna dva sata na jugozapadu zemlje, ponegde u Vojvodini, Pomoravlju, kao i u donjem Podunavlju, moguće je da će doći do kratkotrajne kiše ili lokalnog pljuska. Takođe, na širem području Beograda takođe se očekuje kratkotrajna kiša.

Ovo pogoršanje vremena može imati značajan uticaj na saobraćaj i poljoprivredu u pomenutim regionima. Vozači se pozivaju da budu oprezni i prilagode brzinu vožnje uslovima na putu, posebno ako dođe do lokalnih pljuskova koji mogu smanjiti vidljivost i povećati rizik od saobraćajnih nezgoda. Poljoprivrednici takođe treba da budu svesni mogućeg uticaja kiše na useve i da preduzmu odgovarajuće mere zaštite.

Građani se pozivaju da prate vremenske prognoze i da budu spremni na mogućnost kratkotrajnih padavina. Preporučuje se nošenje kišobrana ili kabastih kišnih jakni kako bi se zaštitili od iznenadnih pljuskova. Takođe je važno osigurati da su oluci i kanalizacija u funkciji kako bi se izbegle eventualne neprijatnosti usled obilnijih padavina.

Nadležne službe prate situaciju i spremne su da reaguju ukoliko dođe do problema izazvanih vremenskim nepogodama. Apeluje se na građane da budu obazrivi i da prijave eventualne probleme nadležnim organima kako bi se brzo reagovalo i sprečile eventualne štete.

U skladu sa najavama RHMZ-a, preporučuje se da građani ostanu informisani o vremenskim prilikama i da preduzmu neophodne korake kako bi se zaštitili od mogućih nepogoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading