MITROVIĆ JE NAJBOLJI FUDBALER U CELOJ AZIJI! Niko ne može da stane SRBINU na crtu!

Autor:

Sport

05.03.2024

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja da potvrđuje svoju dominaciju.

MITROVIĆ JE NAJBOLJI FUDBALER U CELOJ AZIJI! Niko ne može da stane SRBINU na crtu!

Foto: Twitter/Printscreen/AlHilal_en

Aleksandar Mitrović u dresu Al Hilala

Aleksandar Mitrović je večeras ponovo potvrdio svoju dominaciju i još jednom se upisao u strelce u dresu Al Hilala, ovog puta protiv Al Itihada i to u vrlo važnom meču četvrtfinala azijske AFK Lige šampiona, trideseti put ove sezone u svim takmičenjima. Sa bele tačke je matirao golmana nimalo ugodne ekipe sa druge strane, Al Majufa. Iako u ekipi Al Itihada nastupaju zvezde poput Fabinja, Kantea, Benzeme, Romarinja i iako su žuto-crni bili projektovani takođe za visoke domete, nisu svi fudbaleri uspeli da se snađu na Bliskom istoku kao naš Mitar - tačnije, niko to nije uradio kao on.

Najbliži njegovom uspehu u Saudijskoj Arabiji je jedan od najboljih fudbalera ikada, Kristijano Ronaldo. Međutim, iako je nekadašnja sedmica Real Madrida trenutno vodeća na listi strelaca u Saudijskoj Arabiji (ima tri više od Mitra), timski, Ronaldo se ne može pohvaliti da je ispred ekipe Srbina (dvojice njih). Mitroviću je u tome pomogao u velikoj meri i Sergej, koji se neretko takođe nađe u centru pažnje golovima ili asistencijama na mečevima Al Hilala. 

Ronaldo je započeo "trend" igranja na Bliskom istoku i nema sumnje da i tamo odlično igra, međutim, njegov Al Nasr, prepun svetskih fudbalskih zvezda poput Manea, Taliske, Brozovića, Ospine itd. nalazi se čak devet bodova niže od prvoplasiranog Al Hilala, a i na pragu su ispadanja iz Lige šampiona, pošto imaju minus posle prvog meča sa Al Ainom.

U najzećem azijskom takmičenju, sa večerašnjim pogotkom, Mitrović prednjači na vrhu liste strelaca sa četiri pogotka i gleda ispod sebe na mnogobrojne igrače sa tri gola.

Još neka velika imena poput Benzeme, Nejmara (kome je, ruku na srce, povreda dosta pokvarila planove), te pomenutih Manea i Kantea nisu uspele da pronađu svoj ritam u Aziji, iako su otišli tamo za milionsku svotu novca, te se može konstatovati da je ono što Mitar tamo radi dovoljno da možemo da kažemo da je najbolji igrač najvećeg kontinenta i ostaje nam samo da uživamo u njegovoj dominaciji i da se nadamo da će je preneti i na reprezentaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading