OLUJA I NEVREME U CELOJ ZEMLJI: RHMZ izdao hitno upozorenje, evo gde će prvo udariti!

Autor:

Vesti

29.02.2024

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno je biti obazriv i pridržavati se uputstava nadležnih institucija u vezi sa aktuelnim vremenskim prilikama.

OLUJA I NEVREME U CELOJ ZEMLJI: RHMZ izdao hitno upozorenje, evo gde će prvo udariti!

Foto: republika, shutterstock

 

Foto: RHMZ

 

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je najavu vremena za naredne dane koja sadrži informacije o očekivanim vremenskim prilikama širom Srbije. Naoblačenje praćeno slabom kišom očekuje se večeras na južnim područjima, a tokom noći se predviđa proširenje ovih padavina na ostale delove zemlje.

Posebno upozorenje odnosi se na jug Banata gde se očekuju olujni udari južnog vetra, dok će košava biti najizraženija u Beogradu sa udarima do 15 m/s.


U narednim danima, tačnije do utorka, očekuje se zadržavanje natprosečno toplih temperatura širom Srbije. Većina mesta može očekivati najviše temperature od 15 do 20 °C, dok će Timočka Krajina biti nešto hladnija. U košavskom području, kao i na pojedinim planinskim predelima, biće prisutan umeren do jak južni i jugoistočni vetar, sa mogućim olujnim udarima na jugu Banata i donjem Podunavlju.



Prognoza ukazuje na kratkotrajnu pojavu kiše u većini mesta, osim na jugozapadu, jugu i istoku Srbije gde se očekuje češća pojava padavina u poređenju sa ostalim delovima zemlje. Važno je biti obazriv i pridržavati se uputstava nadležnih institucija u vezi sa aktuelnim vremenskim prilikama.

Navedene prognoze ukazuju na potrebu da građani budu obazrivi i prate uputstva nadležnih službi kako bi se adekvatno pripremili za očekivane vremenske prilike u narednim danima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading