CIRKUS: OPOZICIJA VIŠE NE ZNA GDE UDARA! Đilasovci ko muve bez glave!

Autor: B. B. - E. S. T.

Vesti

29.02.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošle godine nisu mogli da se odluče da li žele ili ne žele izbore, a sada prete nasiljem ako budu ponovljeni u Beogradu

CIRKUS: OPOZICIJA VIŠE NE ZNA GDE UDARA! Đilasovci ko muve bez glave!

Foto: ST/Nemanja Pančić, PEtar Divac

Opozicija okupljena oko liste Srbija protiv nasilja (SNP) Dragana Đilasa, nakon debakla na izborima 17. decembra, na nasilnim protestima tražila je poništavanje rezultata i ponavljanje glasanja. A danas upućuju pretnje da će nasiljem sprečiti održavanje izbora, mada su ih prethodno tražili jer strahuju da će, kako ukazuju analize, dobiti još manju podršku nego pre dva i po meseca.

LEKS SPECIJALIS?!

Naime, danas je nastavak konstitutivne sednice beogradske skupštine i ako do nedelje, kada ističe zakonski rok, ne bude izabrano rukovodstvo, onda se u roku od 45 do 60 dana ide na nove izbore, što znači 21. ili 28. aprila. Inače, iz SNS su poručili da imaju većinu, ali da je posle raspada Nestorovićevog "Mi - glas iz naroda" otvoreno pitanje punog legitimiteta, zbog čega je predsednik Vučić najavio nove beogradske izbore.

Republika

Foto: ST/Nebojša Mandić

Dragan Đilas, lider opozicije

Ali umesto da se obraduju, đilasovci su počeli da negoduju, pogotovo što je izveštajem ODHIR stavljena tačka na laži o krađi izbora, pa otuda još jača strepnja da će proći lošije nego u decembru.

- Dakle, nije alternativa ili izlazimo na izbore ili bojkot. Postoji nešto drugo. Izbora neće biti! Kad kažemo izbora neće biti, postoje mnogi načini građanske neposlušnosti koji mogu da spreče održavanje izbora. Ako izbori nisu slobodni i pošteni, oni nisu izbori. Ako nisu izbori, i ne treba da se održe - rekao je lider Demokratske stranke Zoran Lutovac, koji je potom izneo još jednu "genijalnu ideju":

- Kad Vučić kaže da nema drugog termina nego 21. ili 28. april, ja ću ga podsetiti da može da donese leks specijalis i odloži izbore!

Ponoš: Nećemo stajati sa strane

Lutovčeve pretnje je ponovio i Ponoš:

- Kad sam rekao da će biti izbora s poboljšanim uslovima ili ih neće biti, bio sam vrlo jasan. Bojkot nije opcija, a to znači da na izbore izađe taj pokret koji Vučić pravi, odnosno SNS i njihovi trabanti, a da mi stojimo sa strane i gledamo kako nam rade o glavi - takvi izbori neće moći da se održe!

"TEŠKA PATOLOGIJA"

Vladimir Orlić, potpredsednik GO SNS, kaže za Republiku da bivši režim uporno primenjuje strategiju "muve bez glave": prošle godine su pretili nasiljem ako bude izbora, potom su pretili nasiljem ukoliko ih ne bude, izbori su održani i oni, žestoko poraženi, odmah su tražili da se ponovo ide na izbore, tada su i primenili nasilje divljanjem nad policijom i uništavali narodnu imovinu u Starom dvoru, a sad opet prete nasiljem - ako tih izbora bude.

- Jedine konstante u njihovom ponašanju su da su oni sami primitivne siledžije i najveći nasilnici u Srbiji, da "politiku" vode bez mozga, kao i to da su im pohlepa i lična mržnja prema Aleksandru Vučiću postale smisao života. Teška patologija.

Republika

Foto: INSTAGRAM.COM/SNS_SRBIJA

Vladimir Orlić

Traže sankcije za svoju državu

U opoziciji ne odustaju ni od kukanja da im stranci pomognu da dođu na vlast. Tako Ponoš traži od Zapada da uvedu sankcije Srbiji samo da nekako on i njegovi partneri iz SNP došli na vlast, a mimo volje naroda.

- Kako Evropa može da pritisne Vučića, tako što će nam usloviti napredak na EU putu? To njemu neće napraviti problem! Jedino što ima smisla jeste da se izvrši druga vrsta pritiska, a to je zavrtanje finansija! Nevolja je što se to toliko ne odražava na njega, već samo u izvesnoj meri jer ne može da prodaje tu priču da Srbija ide napred jer koristi evropske pare - kazao je Ponoš.

Šapić: Ne pritiskam Vučića da formiramo vlast

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je juče da nije među onima iz Srpske napredne stranke koji vrše pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se formira većina u Beogradu i da će odluku doneti do 3. marta, koji je zakonski datum za formiranje gradske vlasti.

Republika

Foto: Tanjug/BEOINFO

Aleksandar Šapić

Šapić je ranije, pred početak konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda, koja je bila zakazana za 19. februar, izjavio da će se, ukoliko u narednih deset dana ne dođe do jedinstvenog stava na izbornoj listi "Alaksandar Jerković - Mi glas iz naroda" ići na nove izbore.

- Beogradu je neophodna i legalna i legitimna i stabilna vlast, koja će da podrži sve izazove pred kojima se Srbija bude našla - poručio je tada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (36)

Loading
Ana

29.02.2024 21:36

Mucno je citati svakodnevno blamiranje opozicije

Ivana

29.02.2024 21:36

Nikad gore predstavnike opozicije nismo imali

Petra

29.02.2024 21:37

Kakav djilas takvi njegovi sledbenici, iq minus beskonacno

Olja

29.02.2024 21:38

Djilas jos samo od Vucica nije trazio novac pod pretnjom