ZBOG SEDNICE POTEŽU PESNICE? Opšti cirkus i rasulo u opozicionoj koaliciji

Autor: Teodora KLJAJIĆ

Vesti

03.02.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokrate i Zelenović "poklopili" Đilasa, Mariniku i Ćutu, koji su tvrdili da je dogovoreno učešće na konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije.

ZBOG SEDNICE POTEŽU PESNICE? Opšti cirkus i rasulo u opozicionoj koaliciji

Foto: Tanjug/Ap

Dragan Đilas ponovo uhvaćen u laži

Obično se stranke u Srbiji dele na dva dela, a Đilasova koalicija "Srbija protiv nasilja" puca na mnogo sastavnih delova. Maska jedinstva koju pokušavaju da predstave javnosti pala je već na pitanju da li ili ne prisustvovati konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije 6. februara.

Nezvanično, sastanak na kom je ovo bila glavna tema, u jednom trenutku su pale teške reči, što i ne bi bilo čudo ako se zna da nedavno u Stranci slobode i pravde umalo nije izbila tuča dvojice funkcionera.

OPSTRUKCIJA, ALI ISPRED

Prvo su Dragan Đilas, Marinika Tepić i Aleksandar Jovanović Ćuta obavestili da je pao čvrst dogovor da se mandati osvojeni na decembarskim izborima ipak uzmu, bez obzira na tvrdnje o navodnoj izbornoj krađi. Međutim, izgleda da partije, članice koalicije nisu bile na istom sastanku jer se ubrzo oglasila potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić, koja je rekla da je predsedništvo te stranke jednoglasno donelo odluku da ne treba da učestvuju na konstitutivnoj sednici.

- Naši partneri smatraju da ipak treba da budemo prisutni u sali, a naš stav, stav DS je bio da mi jesmo za opstrukciju, ali da se ona vrši ispred sale, ispred Skupštine - rekla je Rakićeva.

Njoj se pridružio i lider stranke Zajedno Nebojša Zelenović, koji smatra da je parlament nelegitiman, te da saziv Skupštine Srbije u stvari ne postoji.

- Vučiću je očajnički potrebna pomoć, da bar neko prizna rezultate izborne krađe. Čin priznanja se manifestuje ulaskom opozicije u parlament i prisustvom na konstitutivnoj sednici. Stav naše stranke je da opozicija ne sme da prisustvuje konstitutivnoj sednici - rekao je Zelenović.

Orlić: Volja naroda ne može da se poništi

Republika

Foto: Nebojša Mandić

Vladimir Orlić

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić izjavio je juče da opozicija ne može da poništi volju naroda, šta god uradila, i dodao da oni ni sami ne znaju šta rade.
- Kad god pitate za partije bivšeg režima, ne može čovek da se ne nasmeje. Jasno vam je da oni sami nemaju pojma šta rade, niti oko bilo čega mogu da se dogovore. Demokratska stranka kaže "jednoglasno smo doneli čvrstu odluku da nećemo da uđemo u salu 6. februara, osim ako nam Đilas naredi drugačije" ili Zelenović, koji je rekao da ni za živu glavu neće da dođe, ali uopšte nije dobio mandat, pa svakako ne bi ni došao. Ili možda ovi drugi koji kažu - doći ćemo mi, videćete svi, samo ne znamo šta ćemo da radimo tačno, to ćemo tek da utvrdimo - kazao je Orlić.

SLUĐIVANJE BIRAČA

Da ova koalicija puca po svim šavovima potvrdio je i Željko Bodrožić, govornik Proglasa:

- Nije prošlo mnogo od izbora, za očekivati je da glasači s ove strane očekuju neki zajednički stav i poruka DS može da se tumači - mi smo već separatni, sami odlučujemo. Znači, oni će sa svojih, ne znam koliko odbornika biti tamo, a ovi ovamo i to nije dobar signal za birače.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Nebojša Krstić

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić za Srpski telegraf ističe da grupa koja zagovara bojkot Skupštine nije ni osvojila mandate na izborima.

- Zelenović i drugi teško da će ubediti one koji jesu osvojili i koji time od države dobijaju ogromne prinadležnosti, da ih se odreknu - kaže Krstić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (44)

Loading
Laki

03.02.2024 21:33

Ovo je dokaz da su se međusobno skupili samo kako bi pokušali zajedno da dođu na vlast

Luka

03.02.2024 21:34

Opozicija se samo svađa

Ana

03.02.2024 21:34

A sta ocekivati od opozicije, niti su iskreni jedni prema drugima niti prema gradjanima Srbije

Jeki

03.02.2024 21:35

Đilasova opozicija se raspada.