ĐILAS ZA AMERIČKI "POLITIKO" NAPISAO AUTORSKI TEKST: Nedvosmisleno priznao lažnu državu Kosovo i izneo GNUSNU LAŽ o predsedniku Srbije

Autor: D.B.

Vesti

03.01.2024

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strašne reči napisane od strane Dragana Đilasa.

ĐILAS ZA AMERIČKI "POLITIKO" NAPISAO AUTORSKI TEKST: Nedvosmisleno priznao lažnu državu Kosovo i izneo GNUSNU LAŽ o predsedniku Srbije

Foto: Tanjug/Marko Djoković, PRintksrin

Lider prozapadne opozicije i koalicije "Srbija protiv nasilja", Dragan Đilas, nedavno je izazvao dosta pažnje svojim autorskim tekstom objavljenim u američkom magazinu "Politiko".

U tom tekstu, Đilas je izneo svoje stavove o tzv. Kosovu, ali je istovremeno uputio i kritike na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: PRintksrin

 

 

U tekstu, Đilas je istakao da Srbija treba da prizna Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu, što je izazvalo burne reakcije u javnosti. Ovo je dodatno pojačano činjenicom da je Đilas optužio Vučića da podstiče ratoborna osećanja prema Kosovu, tvrdeći da je svako ko se ne slaže sa njim izdajnik.

Međutim, treba istaći da su se u javnosti brzo pojavile reakcije koje osporavaju Đilasove tvrdnje o Vučiću. Naime, Đilas je izneo tvrdnje da Vučić svoje političke protivnike naziva izdajnicima, što je naišlo na negodovanje jer predsednik Srbije nikada nije upotrebio tu reč. 

Nakon objavljivanja ovog teksta, medijska pažnja se usmerila ka reakcijama na Đilasove stavove. Naročito je interesantno bilo pratiti reakcije tajkunskog N1 televizijskog kanala, koji je u vlasništvu Dragana Šolaka, a koji je sa radošću preneo Đilasovo priznanje nezavisnosti Kosova. 

Foto: PRintksrin

 

 

Postavlja se pitanje da li je Đilasov tekst za "Politiko" rezultat uticaja zapadnih NVO savetnika ili je to njegov lični stav.

U zaključku, Đilasov tekst za "Politiko" izazvao je burne reakcije javnosti i političkih aktera, pokazujući duboku podeljenost u društvu oko pitanja Kosova i Metohije. Ovakvi stavovi samo dodatno komplikuju već kompleksnu političku situaciju u zemlji i postavljaju pitanje uticaja stranih faktora na unutrašnje političke procese.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Ana

03.01.2024 12:50

Ocekivano to sto radi opozicija.

Ana

03.01.2024 12:51

Jos jedna laz u nizu od strane opozicije.

Ana

03.01.2024 12:51

Jos jedna laz u nizu od strane opozicije.

Ana

03.01.2024 12:53

Kod opozicije ivek samo lazi.