VIŠE NE ZNAJU ŠTA ĆE OD MUKE! Đilasovci VELIČALI STRANCE, a sada im ni Kristofer Hil ne valja: Lideri liste "Srbije protiv nasilja" napali ambasadora jer je osudio VANDALIZAM

Autor: D.B.

Vesti

27.12.2023

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicija sada napada i one u koje se klela!

VIŠE NE ZNAJU ŠTA ĆE OD MUKE! Đilasovci VELIČALI STRANCE, a sada im ni Kristofer Hil ne valja: Lideri liste "Srbije protiv nasilja"  napali ambasadora jer je osudio VANDALIZAM

Foto: ST/Nemanja Pančić

Izjava američkog ambasadora Kristofera Hila o osudi napada na institucije, nasilju i neredima, izazvala je burne reakcije u taboru liste "Srbija protiv nasilja". 

Zdravko Ponoš, jedan od fukcionera SPN, ironično je predložio da bi najbolje bilo da sa ruskim kolegom Aleksandrom Bocanom-Harčenkom ide na pecanje i tamo pričaju ribolovačke priče. S druge strane, ambasador Harčenko je istakao da su izbori bili fer i pošteni, dok je naš državni vrh zahvalio ruskim službama koje su upozorile na moguće nerede u Beogradu za vikend, kada su demonstranti demolirali Skupštinu grada. Ovakve reakcije diplomata postavljaju pitanje uloge međunarodnog faktora u unutrašnjim političkim pitanjima Srbije.


Direktor kampanje "Kreni-promeni" Savo Manojlović istakao je da su se diplomate umešale u unutrašnja pitanja Srbije, istovremeno podsećajući na pismo koje je prozapadna opozicija poslala administraciji u Briselu tražeći sankcije za predsednika Srbije i našu državu. Nekadašnji ministar spoljnih poslova Vladislav Jovanović smatra da je reakcija prozapadne opozicije nezrela i detinjasta, te da takvo ponašanje diskredituje zemlju u očima civilizovanog sveta. Ovakvo ponašanje postavlja pitanje doslednosti i zrelosti političkih aktera u Srbiji.


Vladislav Jovanović i Radomir Milašinović daju svoje analize aktuelne političke situacije u Srbiji. Jovanović ističe da je ponašanje opozicije neprimereno i da rezultira gubicima u ugledu zemlje i zdravlju demokratije, dok Milašinović tvrdi da su cilj aktuelnih protesta stvaranje krize i haosa u Srbiji. Ove analize postavljaju pitanje političke odgovornosti i dugoročnih posledica aktuelnih dešavanja u zemlji.

Ove reakcije i analize bivših zvaničnika, kao i diplomatski sukobi, ukazuju na kompleksnost političke situacije u Srbiji, te postavljaju pitanje budućnosti političkog dijaloga i stabilnosti zemlje.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Tijana

27.12.2023 10:31

Ma Djilasu niko ne odgovara ko kaze realno kakvo im je odvratno ponasanje i na koji nacin zele po svaku cenu da dodju do fotelje. Treba da ga je sramota.

Rade

27.12.2023 10:31

Jadnici koji ne znaju šta će od svog očaja,ne mogu da prihvate poraz

Dušanka

27.12.2023 10:34

Djilasovci ne mogu da podnesu poraz,nasiljem pokušavaju da dodju na vlast

Stana

27.12.2023 10:35

Nasiljem jadnici pokušavaju da dodju na vlast