ĐILASA PLAŠI UZLET SRBIJE: Što je narodu dobro, opozicionarima smeta

Autor: Teodora KLJAJIĆ

Vesti

22.01.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Traže da se zaustavi razvoj zemlje samo da bi nastavili kao dosad.

ĐILASA PLAŠI UZLET SRBIJE: Što je narodu dobro, opozicionarima smeta

Foto: Tanjug/Ap

Dragan Đilas ponovo uhvaćen u laži

Sve što Srbiju čini jačom i stabilnijom, opoziciji i tajkunskim medijima ne valja jer su svesni da to znači njihov konačan kraj u politici. Tako dnevni list Danas, koji je u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, krajnje negativno predstavlja EXPO 2027 u Beogradu.

Naime, Dušan Nikezić, potpredsednik stranke Dragana Đilasa, EXPO 2027 vidi kao "put u propast Srbije". Ovaj Đilasov stručnjak čak je prognozirao u listu Danas da će EXPO doneti rast javnog duga na preko 60 milijardi evra, bankrot i dužničko ropstvo.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić najavio je potpuno novo lice Srbije do 2027, a opozicija pod kontrolom Dragana Đilasa ne krije strah od toga. Podsetimo, Đorđe Miketić, koji je zauzimao značajno mesto na Đilasovoj listi za izbore 17. decembra, tražio je da Srbija stane. Naime, on je poručivao da će opozicionari zaustaviti gradnju metroa na Makišu i projekat EXPO 2027. Zbog toga su, između ostalog, do nogu potučeni na izborima, a Miketić je nestao iz fokusa javnosti zbog implicitnog video-snimka na kojem je prikazan go pored obnažene žene i belog praha s priborom za šmrkanje.

Dejan Miletić, iz Centra za proučavanje globalizacije, kaže za Srpski telegraf da je sasvim očigledno da postoji grupa medija i stranaka koja teži da Srbiji bude gore jer oni samo tu vide svoju šansu.

- Ako je nešto dobro za zemlju onda su to svakako međunarodna dešavanja, koja doprinose saradnji i jačanju ekonomije. Sve ovo što je predsednik Vučić najavio nije samo zbog EXPO 2027. To je plan za razvoj i bolju budućnost građana Srbije, a EXPO 2027 je samo tačka koja će taj proces zaokružiti i ubrzati. A te zlurade priče o povećanju javnog duga imaju za cilj samo da diskredituju Srbiju. Svi upućeni jasno vide da za te priče nema mesta, barem kada je reč o Srbiji, što je predsednik objasnio - kaže naš sagovornik.

Zbog ove Vučićeve najave oni paniče

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Aleksandar Vučić

- BDP u Srbiji 92,7 milijardi evra
- prosečna plata 1.400 evra
- prosečna penzija i minimalac 650 evra
- veći budžet za retke bolesti (do 200 miliona evra)
- veća ulaganja u zdravstvo i infrastrukturu

SINIŠA MALI: SIGURNA BAZA ZA DALJI RAST

Republika

Foto: Printscreen/Pink

Siniša Mali

Ministar finansija Siniša Mali kaže za Srpski telegraf da će kompleks EXPO 2027 biti najveće gradilište u ovom delu Evrope i da su takvi veliki projekti sigurna baza za dalji ekonomski rast.

- Idemo ka tome da BDP 2027. bude 100 milijardi evra. I to je najbolji odgovor na njihove kritike jer se javni dug računa u odnosu na BDP. Njihova ostvarenja bila su plate od 330 evra, nesigurne penzije od 204 evra, mizeran minimalac, otpuštanja, katanci na fabrikama i nezaposlenost. Iako su nam 2012. ostavili zemlju pred bankrotom, mi ćemo samo 15 godina kasnije ceo svet dovesti i pokazati novo lice Srbije - kaže ministar Mali.

On je dodao da je EXPO apsolutno najveća razvojna šansa Srbije, koja omogućava dalje privlačenje novca u zemlju.

- Ti projekti će se realizovati širom zemlje, dakle ne samo u Beogradu, i od njih će direktnu korist imati svi građani Srbije. Ulaganja u te projekte su oko 17 milijardi evra. Sve to podstiče dalji rast BDP, što nam daje za pravo da obećamo prosečnu platu od 1.400 evra, odnosno penziju i minimalnu zaradu od 650 evra - kaže Mali.

Ogromna ulaganja u energetski sektor

U okviru programa "Skok u budućnost - Srbija EXPO 2027" najavljena su najveća ulaganja u energetski sektor do sada, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.
Ona je dodala da će neki projekti biti završeni već ove godine, kao Blok 3 TE Kostolac, kao prvi energetski objekat koji završavamo posle 40 godina. Tu su i novi projekti HE Bistrica i Đerdap 3, te veći deo vetroparka Kostolac, a ukazala je i na izgradnju naftovoda s Mađarskom i novih gasnih interkonektora do početka EXPO 2027.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (40)

Loading
Slavka

22.01.2024 19:49

Samo neka opozicija vidi ono što niko ne vidi, Srbija ima viziju onoga čime će se predstaviti na EXPO 2027 i to će sigurno biti njena karta za ulaz u svet, medju najbolje.

Zora

22.01.2024 20:00

Svako ko voli Srbiju treba da se raduje izložbi EXPO27 čiji ćemo biti domaćini. Srbija će od toga imati ogromne benefite.

Ivana

22.01.2024 20:21

Opozicija gleda samo svoje interese a ne šta zanima gradjane Srbije

Маки

22.01.2024 20:42

Ђилас је лажни патриота, човек који је у своје време уништио привреду Србије.