TROKIRAO MAŠINSKI MOZAK: Đilas tvrdi da su na izborima u Beogradu osvojili preko 500.000 glasova, a oni nisu dobacili ni do 400.000!

Autor:

Vesti

27.02.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gostujući na jednoj od televizija u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, Đilas se gađao brojkama, potpuno suprotnim od zvanično saopštenih cifara.

TROKIRAO MAŠINSKI MOZAK: Đilas tvrdi da su na izborima u Beogradu osvojili preko 500.000 glasova, a oni nisu dobacili ni do 400.000!

Foto: ST/Nemanja Pančić

- Verujete mi zajedno sa svim tim što sam vam naveo, mi ćemo doći da se menja birački spisak, ali podsetiću vas uz ovakav birački spisak ne zaboravite uz ovaj broj kupljenih glasova, uz ove pritiske na birače, uz ove medije, Vučić je izgubio Beograd, izgubio je izbore u Beogradu. U Beogradu je opozicija dobila preko 500 hiljada glasova - kazao je lider SSP Dragan Đilas. 

Međutim, mašinski mozak demantuju brojke. Koalicija Srbija protiv nasilja imala je na decembarskim ibzorima 325.429 glasova, a koalicija Miloša Jovanovića 56.415 glasova, što je ukupno manje i od 400.000, a kamoli tek pola miliona. 

Foto: ATA Images,

Lista "Srbija protiv nasilja" u Skupštini

Takođe, Đilas je manipulisao i brojkama koje se tiču SNS. 

- Moramo da budemo svesni sledeće činjenice: SNS, SRS i SPS su 2023. u odnosu na 2022. izgubili 16.000 glasova a lista Srbija protiv nasilja je dobila 30.000 više!- naveo je Đilas, što opet nije tačno. 

Kako je on sračunao rezultat naprednjaka, radikala i socijalista sa izbora 2023. i uporedio sa rezultatima iz 2022, ako se ista matrica primeni i na listu Srbija protiv nasilja (stranke koje je čine), ispada da su za godinu dana ljosnuli za čak 33.256 glasova. Opozicija, koja sada želi da formira vlast u Beogradu 2022.  je imala 415.100 glasova ili 54 odbornika dok su na decembarskim izborima osvojili 381.844 glasova ili 50 odbornika
Žalio se Đilas u emisiji i da nisu imali kampanju zbog nedostatka para, i to bi možda i moglo da bude tužno da nije reč o čoveku čije su firme zaradile 619 miliona evra. 

Politički analitičar Darko Obradović kaže da opozicionari ovakvom pričom- pumpanjem rezultata, hoće da stvore lažnu sliku u javnosti. 

- Svedočimo celokupnoj diskretidaciji izbornih rezultata. Suština sa ovom "igrom" reči je u toem da se stvori lažna slika o trijumfu opzicije koji je navodno "pokraden" - poručio je Obradović. 

Đilas pljuje medije, a u njegovim 
emisijama se muškarac hvalio kako tuče ženu

Đilas je govorio i kako se stanje u društvu, pre svega medijima, nije promenilo posle zločina 3.maja, da je agresija na svakom koraku, da nisu zabranjeni rijalitiji. 
- "Srbija protiv nasilja" je tad izašla sa nekim predlozima, nikad nismo rekli: "E, to što mi predložimo to je sveto pismo, to je najpametnije". Mi smo rekli to je deset predloga, nema rijalitija, da se promeni RTS, Pink više ne može da postoji, Hepi, vlast sve predloge odbila i nijednu stvar novu nije predložila. Ako je sve ostalo isto, plašim se da će se stvari ne daj bože ponavljati - naveo je Đilas. 

Inače, isti taj Đilas bio je suvlasnik Emoušn produkcije, koja je dovela prvi rijaliti u Srbiju- Veliki brat. Iako sad neki govore kako je taj format bio mnogo pristojniji, upravo u Velikom bratu je jedan od učesnika u uživo programu pokazao polni organ, stavljao ga na sto ispred ostalih učesnika. U ovom rijalitiju je bilo i tuča. 

Još je strašnije što je u jednoj drugoj emisiji ove Đilasove produkcije muškarac priznao da tuče ženu i pravdao se da to ne radi jako, već tako, po neki šamarčić. 


Milivojević traži izolaciju

Srđan Milivojević iz DS pozvao je Zapad  da "lupi rukom" i nametne tehničku vladu, priznajući otvoreno da su spremni na sve samo da svrgnu aktuelnu vlast. Ovakav pristup ne samo da pokazuje opasnu spremnost na žrtvovanje nacionalnih interesa zarad političkih poena, već i potencijalno vodi Srbiju u izolaciju i ekonomsku krizu.

Foto: printscreen/N1

Poslanik DS Srđan Milivojević

Predstavnici tajkunske koalicije "Srbija protiv nasilja" na sastanku sa Manuelom Saracinom, nemačkim specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan, eksplicitno su zahtevali uvođenje sankcija protiv Srbije. Njihov cilj, kako se navodi, je uništenje predsednika Vučića udarom na ekonomiju zemlje, strategija koja bi mogla dovesti do gubitka stotina hiljada radnih mesta i zarada, potpuno razarajući temelje srpskog društva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Nikola

27.02.2024 19:08

Đilas je očigledno zabroavio činjenjciu da je izgubio izbore , pa je izgubio razum pa ni sam više ne može da prihvatu svoj poraz

Bojan

27.02.2024 19:09

Đilas je očigledno zaboravio da je izgubio izbore pa ne može da prihvati to isto pa mu mozak trokira

Bojan

27.02.2024 19:11

Doživeo debakal pa mu je mozak otišao u stranu ništa novo za Đilasa zna se da on nije baš svoj

Bojan

27.02.2024 19:12

Tajkun Đilas nikako da prihvati svoj debakal pa iznosi ovakve smešne izjave u kojoj samo pokazuju da je on neko ko je veliki lažov i neko ko samo zna da vara narod