ĐILAS KO MAKSIM PO DIVIZIJI: Čim nešto kaže, padne rejting opozicije!

Autor:

Vesti

26.01.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema tih reči ili afera kojima predstavnici vlasti mogu da ukopaju lidere opozicije, kao što to mogu oni sami, a najbolji primer za to je Dragan Đilas, šef Stranke slobode i pravde (SSP) i cele opozicije.

ĐILAS KO MAKSIM PO DIVIZIJI: Čim nešto kaže, padne rejting opozicije!

Foto: printscreen/TV Prva

On se, gostujući na jednoj od televizija Dragana Šolaka, bukvalno hvalio svojim neznanjem i bahatošću, pa je tako predsedavajuću Veća ministara BiH (funkcija otprilike u rangu premijera) nazvao "ona neka iz Bosne", očigledno joj ne znajući ni ime ni funkciju, a usput je pričao i o potrebi za slobodom medija, iako je njega svojevremeno Verica Barać iz Saveta za borbu protiv korupcije označila kao osobu koja upravlja medijima, i tako dalje...

Za početak, pokušao je da omalovaži učešće predsednika Srbije Aleksandra Vučića na samitu u Davosu, a uspeo je da sebe napravi smešnim i neukim.

Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Davosu

- Ne znam s kim se video, osim s Ursulom fon der Lajen, maltene nijedan zvaničan sastanak, osim Lajčaka i one neke iz Bosne - kazao je Đilas.

Ta ona iz Bosne je predsedavajuća Veća ministara BiH Borjana Krišto. Ne samo da je lider SSP demonstrirao da ne zna ni kako se zovu ljudi na najvažnijim funkcijama u regionu već je to uradio s takvim omalovažavanjem "ona iz Bosne", da bi samo o tome mogao da se napiše ceo tekst. Kao i o tome s kim je sve predsednik zvanično razgovarao u Davosu, poput već pomenute Ursule fon der Lajen, premijera Španije i Belgije Pedra Sančeza i Aleksandera de Kroa, francuskog predsednika Emanuela Makrona... I tako dalje i tako dalje.

A što se tiče slobode medija, evo citata Verice Barać o tome, iz vremena kada je Đilas ovde žario i palio:

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Dragan Đilas

- Te glavne stvari se rade kroz nekoliko agencija koje su bliske ili vrlo bliske vlasti, na primer, savetnik predsednika Šaper, potpredsednik stranke Đilas i još nekoliko agencija rade to sve što je u stvari kontrola medija, kako god da ga zovete. Tako što kupuju te reklamne minute unapred, avansno to plaćaju, time mogu da dobiju manju cenu za svoje klijente, ali time mogu i da utiču na medije, kad se plati avansno, ako medij počne da piše nešto što nije u skladu s interesima tih moćnika na vrhu stranke, onda se taj drugi deo ne isplati ili se isplati kasnije, čime se medij dovede u ozbiljnu finansijsku situaciju.

Govorio je Dragan Đilas i o borbi za prava policije, a pre nekoliko godina je isplivao snimak na kojem preti policajcu da će ostati bez posla kad se promeni vlast. 

Konačno, poručio je i da mandati ne mogu da se odbiju, napravivši budalama i one malobrojne koji su se odazvali pozivu njega i njegove opozicione ekipe da izađu na proteste zbog izborne krađe. Dakle, vi na ulicu, a mi ćemo u Skupštinu i gradski parlament.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Tanja

26.01.2024 19:15

Đilas je kao politički pukao načisto, a tek da je neznalica to jeć vidno.

Zora

26.01.2024 19:25

Nije ni čudo što opoziciji rejting opada. Ništa pametno nisu ponudili građanima. Samo znaju puteve blokirati.

Nikola

26.01.2024 19:35

Điki je navikao da sam sebe bruka.

Marko

26.01.2024 19:37

Nista novo od Đikija.