ĐILAS OSNOVAO NOVU FIRMU ZA KONSALTING: Osnivački ulog 100 dinara, a firma vlasnik luks stana na Vračaru od oko 430.000 evra!

Autor:

Vesti

25.01.2024

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SSP Dragan Đilas osnovao je novu firmu- Simple D. Group doo i upravo je ova firma upisana kao vlasnik stana od 143 kvadrata na ekskluzivnoj lokaciji na Vračaru, saznaje Republika. Reč je o nekretnini od oko 430.000 evra.

ĐILAS OSNOVAO NOVU FIRMU ZA KONSALTING: Osnivački ulog 100 dinara, a firma vlasnik luks stana na Vračaru od oko 430.000 evra!

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Firma Simple D.Group doo, kako se navodi sa sajtu Agencije za privredne registre, registrovana je za konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem. Osnovana je 2021, a Dragan  Đilas je naveden kao jedini vlasnik i zakonski zastupnik.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Lider SSP Dragan Đilas

Firma je osnovana sa osnivačkim kapitalom od 100 dinara, a registrovana je na adresi u centru grada- poznatoj ulici na Vračaru, nedaleko od ulice u kojoj i sam lider SSP već godinama stanuje. 

Foto: apr-printscreen

Dragan Đilas je upisan kao jedini vlasnik firme

Međutim, uvidom u sajt katastra vidi se da je firma Simple D.Group doo zapravo vlasnik tog stana, na čijoj adresi je i registrovana. Reč je o nekretinini od 143 kvadrata. Cena kvadrata na ovoj lokaciji je oko 3.000 evra od kvadratu, što znači da je reč o stanu od oko 430.000 evra. 

Foto: printscreen/katastar

Đilasova firma vlasnik je luksuznog stana na Vračaru, na adresi gde je i registrovana

Dragan Đilas, podsetimo, ima udeo u vlasničkoj strukturi više firmi, od kojih je najpoznatija "Multikom grup". Ova kompanija u svom vlasništvu ima više stanova u strogom centru Beograda. 

Đilas je godinama bio visoki funkcioner DS, jedno vreme i ministar, pa potom gradonačelnik Beograda. Njegovo upravljanje prestonicom obeležilo je nekoliko afera, a zbog jedne od njih- rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra njegov najbliži saradnik Aleksandar Bijelić bio je u pritvoru. 

Aleksandar Bijelić je priveden sa još petoro ljudi, a protiv njih je podneta krivična prijava zbog sumnje da su zlupotrebili službeni položaj prilikom rekonstrukcije jedne od centralnih ulica grada. Nadležni su sumnjali da su oštetili gradski budžet za oko šest miliona evra. Podignuta je i optužnica, koja je više puta bila ukidana i vraćana na doradu. 

Đilas je u jednom trenutku, pobedivši na stranačkim izborima, preuzeo i kormilo Demokratske stranke. Pre nekoliko godina osnovao je Stranku slobodu i pravde čiji je lider i danas. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Vera

25.01.2024 17:15

On je od srama operisan,pokazao je to bezbroj puta.

Solo

25.01.2024 18:02

Nije Djilaz toliki problem u nasen sistemu gde se nezna vise ko pije a ko placa nego je problem do nasih Sudija ,Policije i inspektora koji mu dozvoljavaju ovakve lopovluke i korupcije nevidjenih razmera..ali sto je najtragicnije u ovome je da se to i dalje otvoreno obavlja ali bez Zakona koji nesluzi svrsi zasta je i odredjen..

Petar

25.01.2024 18:36

E' tako radi " masinski mozak" !!! Vrhunski lopovluk i bezobzirnost !!!